Китай предупреди, че обявеният дипломатически бойкот на Зимните олимпийски игри

...
Китай предупреди, че обявеният дипломатически бойкот на Зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Китай обеща контрамерки заради бойкота на Зимните олимпийски игри

Китай предизвести, че оповестеният дипломатически протест на Зимните олимпийски игри в Пекин от държавни чиновници на Съединени американски щати може да навреди на разговора и съдействието във значими области. Политици от Канада, Норвегия и Англия, както и представители на съвсем 200 правозащитни организации от разнообразни страни насочиха апели за протест на игрите.

Говорител на външното министерство в Пекин сподели, че "заговорът " на Съединените щати за опит да попречи на Олимпийските игри е жертван на неуспех, което води до загуба на "морален престиж и доверие ". Китай ще предприеме "решителни контрамерки ", сподели представителят.

Канадските управляващи също обмислят дипломатически протест на Зимните игри, заяви представител на канадското външно министерство.

"Оставаме надълбоко загрижени за тревожните известия за нарушавания на правата на индивида в Китай ", добави говорителката.

Бойкот обмисля и Англия, стана ясно от думите на вицепремиера и министър на правораздаването Доминик Рааб. "Лично аз няма да отида ", сподели той.

Вчера Белият дом разгласи, че държавни чиновници на Съединените щати няма да участват на Зимните олимпийски игри в Пекин поради "зверствата с човешките права ". Американските спортисти са свободни да вземат участие. Политически неутралният Международен олимпийски комитет разяснява, че почита желанието на американската страна и добави, че наличието на държавни представители и дипломати е чисто политическо решение. XXIV Зимни олимпийски игри ще се проведат в Пекин от 4-ти до 20-ти февруари следващата година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР