Китай помага за снабдяването на Русия с хеликоптери, безпилотни летателни

...
Китай помага за снабдяването на Русия с хеликоптери, безпилотни летателни
Коментари Харесай

Китай въоръжава Русия с хеликоптери, безпилотни самолети и военно оборудване

Китай оказва помощ за снабдяването на Русия с хеликоптери , безпилотни летателни апарати, оптични прицели и съществени метали, употребявани в отбранителната индустрия.

Според следствие на " Телеграф " през първото тримесечие на тази година съветски компании, в това число глобени сдружения, произвеждащи ракетни установки, бронирани машини и стратегически бомбардировачи, са получили десетки хиляди доставки от Китай.

Търговският оборот сред страните ще надвиши 200 милиарда $ тази година, което е нов връх. Това е реализирано частично с помощта на износа на артикули с евентуално военно приложение, който се е нараснал повече от три пъти на годишна база , съгласно разбор на Обсерваторията на икономическата трудност.

Една от компаниите, наричаща себе си търговец на едро на детски играчки, Shantou Honghu Plastics, изпраща 1000 дрона в Русия. Друга компания, Hems999, е доставила два хеликоптера, а Tianjin Huarong Aviation е предоставила на Русия четири хеликоптера Airbus от началото на войната.

Китайски компании са изпратили и телескопични мерници на повече от 50 съветски компании от началото на 2022 година до първото тримесечие на тази година. Вносът на тези артикули съвсем се е удвоил до 2,5 млн. $ през предходната година по отношение на миналата. На голям брой съветски фабрики са изпратени титанови плочи и пръти , употребявани в самолетостроенето и ракетостроенето.

Някои китайски компании даже имат офиси в Москва или фирмени уеб страници на съветски език и не поставят особени старания да скрият връзките си с военните, като разгласяват фотоси на изтребители и военни кораби на началните си страници, показва изданието.

В същото време се отбелязва, че Китай може да доставя артикули на Русия по " заобиколни пътища ".
 Пентагонът упрекна Русия, Иран, Северна Корея и Китай в създаване на биологични оръжия
Пентагонът упрекна Русия, Иран, Северна Корея и Китай в създаване на биологични оръжия

Зеленски отхвърли обвиняванията на Кремъл

" Съобщава се, че Пекин и Москва са провели секрети договаряния с Иран за доставка на амониев перхлорат - химическо съединяване, употребявано за задвижване на балистични ракети. Ако бъде контрактувана, договорката евентуално ще бъде скрита от формалните търговски регистри.

Русия не е разгласила данни за търговията си от военната си инвазия против Украйна насам, макар че данните от Китай, нейният главен търговски сътрудник, демонстрират, че Пекин се е трансформирал в най-важната избавителна линия за Русия, даже когато Путин е остракиран на международната сцена, а западните компании и страни са прекъснали връзките си с Москва ", се споделя в публикацията.

Китай публично резервира " неутралитет " в позицията си във връзка с войната на Русия против Украйна. В същото време съдействието сред Пекин и Москва се е засилило доста през последната година и половина .
 Китай е разкрил разузнавач на Централно разузнавателно управление на САЩ
Китай е разкрил разузнавач на Централно разузнавателно управление на САЩ

Китайският жител е бил вербуван в Италия

В края на юли американското разузнаване заяви, че Китай доставя на Русия технологии и съставни елементи, които играят все по-важна роля във войната, водена против Украйна. Според информацията към март 2023 година Пекин е доставил на Москва безпилотни самолети и елементи на стойност над 12 млн. $.

По-рано медиите писаха, че Китай също по този начин изпраща на Русия безпилотни самолети, керамика за бронежилетки и термовизионни камери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР