Китай полага усилия в различни области за по-силната защита на

...
Китай полага усилия в различни области за по-силната защита на
Коментари Харесай

Китай защитава по-добре правата върху интелектуалната собственост

Китай поставя старания в разнообразни области за по-силната отбрана на правата върху интелектуалната благосъстоятелност, написа bulgarian.cri.cn. През миналите години е реализиран прогрес във връзка с законодателството, правораздаването и интернационалното съдействие.

Централизираното и унифицирано ръководство на комерсиалните марки, патенти и географските означения доста усъвършенства успеваемостта на правоприлагането в региона на интелектуалната благосъстоятелност. През 2018 година са обработени 77 000 случаи на патенти в административното правосъдие, което е с 15,9% повече спрямо година по-рано. Разгледани са и над 31 000 случаи на непозволено потребление на комерсиална марка за близо 546 милиона юана (над 80 милиона щатски долара).

Митниците в цялата страна са задържали голям брой артикули на стойност 200 милиона юана за нарушавания на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. Общо 304 души са били обвиняване в нарушение на авторските права предходната година. Засилено е и съдействието сред органите на публичната сигурност, администрацията и правоприлагането, с цел да се подобрят механизмите за докладване, трансфер на доказателства, шерване на техники и съгласуване на обвързваните с интелектуалната благосъстоятелност случаи.

Освен това Китай интензивно взе участие в дейностите на Световната комерсиална организация и Световната организация за интелектуалната благосъстоятелност, насърчавайки подобряването на интернационалните правила. Националното ръководство за интелектуалната благосъстоятелност сега си сътрудничи с 28 офиса за патенти по света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР