Китай отхвърли днес теорията, че новият коронавирус може да е

...
Китай отхвърли днес теорията, че новият коронавирус може да е
Коментари Харесай

Китай заяви, че са лъжа твърденията, че COVID-19 може да е изпуснат от негова лаборатория


Китай отхвърли през днешния ден теорията, че новият ковид може да е бил изтърван от негова лаборатория, като политически стимулирана неистина, откакто Световната здравна организация (СЗО) сподели през вчерашния ден по най-настоятелния до момента метод, че е належащо по-подробно следствие дали в дъното на пандемията не стои подобен случай, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31614
Говорителят на китайското министерство на външните работи Чжао Лицзян също по този начин отхвърли обвиняванията, че страната му не е съдействала изцяло на проверяващите от СЗО. Приветствам следствие, основаващо се на науката, само че отхвърлям каквато и да било политическа операция, съобщи той.

Чжао също по този начин още веднъж прикани за следствие на " извънредно подозрителни (американски) лаборатории като Форт Детрик и Университета на Северна Каролина ", където Китай твърди, без да показва доказателства, че Съединени американски щати са създали ковид като биологично оръжие. " Теорията за приключване от лаборатория е сътворена от антикитайски сили по политически аргументи цялостна неистина, която няма нищо общо с науката ", сподели той.

" Ние постоянно сме подкрепяли и взели участие в учредено на науката световно следене на вируси, само че твърдо се противопоставяме на всички форми на политическа операция ", акцентира представителят на китайското министерство на външните работи. Чжао означи, че Китай има забележителен принос в следенето на вируси и е споделил най-големия размер на данни и резултати от изследвания. Това " изцяло отразява отвореното, транспарантно и отговорно отношение на Китай, както и неговата поддръжка за работата на СЗО и консултативната група ", добави той.

Позицията, възприета от СЗО в отчет, оповестен през вчерашния ден, е радикално друга от първичната оценка на здравната организация на Организация на обединените нации за произхода на ковид. До нея се стигна, откакто доста критици упрекнаха СЗО, че прекомерно бързо е пренебрегнала или подценила теорията за приключване от лаборатория, която сложи китайските чиновници в отбранителна позиция.

След строго следено посещаване в Китай предходната година екип на СЗО заключи, че има " извънредно дребна възможност " коронавирусът да се е популяризирал измежду хората от лаборатория в град Ухан. Много учени подозират, че новият патоген е прескочил при хората от прилепи, може би през друго животно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР