Китай обяви днес рекорден брой новозаразени с Ковид-19 за последното

...
Китай обяви днес рекорден брой новозаразени с Ковид-19 за последното
Коментари Харесай

Китай с рекорд по новозаразени с Covid, отваря полева болница в Шанхай

Китай разгласи през днешния ден рекорден брой новозаразени с Ковид-19 за последното денонощие - 20 472 души, като в тази численост се включват и хората със признаци и асимптоматичните случаи на болест, съобщи Франс прес.

 Китай прати 10 000 медици в Шанхай за Covid тестване на 26-милионния град (снимки и видео) Виж още

Повечето от новозаразените бяха регистрирани в Шанхай и градът се готви да отвори голяма полева болница с 40 000 места за настаняване. Тя ще бъде ситуирана в големия експопарк в града. Всяка година Националният конгресен и експо център е хазаин на ревюто на вносителите, проведено от китайските управляващи. Властите на Шанхай също така удължиха локдауна в града до второ разпореждане, добавя Ройтерс.



В Китай всеки, който е дал позитивен резултат на теста за ковид, включително и децата, се слага в изолираност в специфични центрове. Тази политика бе оспорена от консуматори на обществените мрежи, защото по този начин де факто деца и даже пеленачета се оказаха разграничени от родителите си, в случай че да вземем за пример техните родители не са инфектирани, а децата са, напомня Франс прес.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР