Китай не е предоставял оръжия, които Русия да използва във

...
Китай не е предоставял оръжия, които Русия да използва във
Коментари Харесай

САЩ към Китай: Ще ви струва скъпо, ако предоставите военна помощ на Русия

Китай не е предоставял оръжия, които Русия да употребява във войната си против Украйна и Съединени американски щати са декларирали ясно, че такава помощ ще докара до съществени последствия. Това съобщи съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан. " Пекин ще би трябвало самичък да вземе решение по какъв начин да действа, дали ще даде военна помощ. Но в случай че тръгне по този път, това ще коства скъпо на Китай ", сподели Съливан в изявление за Си Ен Ен, съобщи Дарик.

Китай не е изпращал такава помощ, само че и не е изключил опцията да го направи, каза Съливан в друго изявление, обещано за телевизия Ей Би Си. По думите му американски представители са предизвестили китайците в диалози при закрити врата какви могат да бъдат тези последствия.

От няколко дни Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО предупреждават Китай да не подхваща сходни дейности и обществено показват опасения, че Пекин обмисля да даде бойна техника на Русия, отбелязва Ройтерс.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс също разяснява този въпрос. " Уверени сме, че китайското управление обмисля даването на смъртоносно съоръжение. Не виждаме да е взето дефинитивно решение и не виждаме доказателства за в действителност доставки на смъртоносно съоръжение ", сподели Бърнс в ефира на телевизия Си Би Ес.

Съединените щати са най-големият доставчик на оръжия за Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР