Китай, най-големият производител на свинско месо в света, се бори

...
Китай, най-големият производител на свинско месо в света, се бори
Коментари Харесай

Китай се бори с епидемия от африканска чума по свинете

Китай, най-големият производител на свинско месо в света, се бори с зараза от африканска чума по свинете (АЧС), която може да нанесе големи вреди на бранша, съобщи Асошиейтед прес.
Китайските управляващи оповестиха, че заболяването, която визира единствено свине и диви прасета, е открита на голям брой места в страната. Не е известно тъкмо какъв брой свине са умрели или са били заколени.
Китай поставя старания да пренасочи свиневъдите от развъждане на животните в селскостопански дворове към огромни свинеферми, където може да се упражнява по-добър надзор върху отпадъците и разпространяването на заболявания, предава Българска телеграфна агенция.
Китай създава стотици милиони тонове свинско месо годишно, което е неизменима част от метода на хранене на китайците, осигурявайки 60 % от нужните им протеини от скотски генезис.
Колебанията в цените на свинското са мощно сензитивен въпрос и държавното управление поддържа огромни количества замразено месо, които освобождава при прекомерно огромно повишаване, отбелязва АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР