Китай наскоро пусна насока за ускоряване на изграждането на двоен

...
Китай наскоро пусна насока за ускоряване на изграждането на двоен
Коментари Харесай

Китай засилва изграждането на двоен гигабитов интернет

Китай неотдавна пусна тенденция за ускорение на построяването на двоен гигабитов интернет, който се отнася до 5G мрежата и гигабитовата оптична мрежа в страната. Докато укрепва поддържането на телекомуникационните уреди в селските региони, страната ще ускори междусекторното съдействие и потреблението на цифрови технологии, с цел да усили наличността на такива мрежи. Това демонстрират насоките от 14 виновни институции и ведомства, отпред с Министерството на индустрията и информатизацията.

Страната също по този начин ще разпространява междумрежовата услуга за 5G роуминг, ще разшири покритието на гигабитовата оптична мрежа и ще подтиква построяването и общественото шерване на телекомуникационната инфраструктура в селските региони.

Китай реализира постоянен прогрес в построяването на своята интернет мрежа. Последните данни на министерството демонстрират, че до края на април общият брой на 5G базовите станции в страната е достигнал 2,73 милиона, което съставлява 24,5% от броя на мобилните базови станции. До края на предходната година гигабитовите оптични мрежи в страната бяха в положение да покрият повече от 500 милиона семейства.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР