Китай наблюдава отчита силен икономически напредък след забавянето на бизнес

...
Китай наблюдава отчита силен икономически напредък след забавянето на бизнес
Коментари Харесай

Не очаквайте V-образно възстановяване в много страни извън Китай, предупреждава анализатор

Китай следи регистрира мощен стопански прогрес след забавянето на бизнес интензивността, породено от ограниченията против разпространяването на ковид. Не разчитайте обаче същото да се случи и с другите стопански системи по света. Това съобщи Ричард Мартин, шеф на IMA Asia, представен от Си Ен Би Си.

„ Това V-образно възобновяване, което виждаме при показателят на мениджърите по доставките PMI в Китай, откакто той се срина през февруари, възвърне се през март, остана мощен през април и прескочи границата от 50 пункта през май, няма да бъде повторено на другите места “, разяснява Мартин.

През уикенда Kитайската статистическа работа заяви, че формалният PMI показател в промишления бранш е достигнал 50,6 пункта през май, до момента в който частният отчет, изготвян от Caixin и Markit, регистрира растеж на измерителя до 50,7 пункта. Границата от 50 пункта разделя растежа от спада.

Според Мартин в Азия сходно възобновяване може да се чака единствено във Виетнам и Тайван. На другите места индустрията пада и се задържа ниско за два или три месеца, преди да се възвърне.

„ Това ще е сюжета, които ще забележим в Европа и Съединени американски щати. Хората още не са се приспособили към обстановката. Те мислят, че щом пандемията утихне, играта ще свърши. Това обаче не е правилно. При нас бяха нанесени тежки вреди. Индикаторите, които би трябвало да гледате, са данните за безработицата. Те ще бъдат двуцифрени в края на годината в Съединени американски щати, Европа и други развити страни като Австралия “, споделя Мартин.

По негови думи сега светът минава през временен интервал към „ новото обикновено “

„ Ще забележим градове, щати и даже национални държавни управления, които ще отстраняват и връщат ограниченията, още веднъж и още веднъж, страхувайки се от втора вълна от вируса. Ще има и огромна дефлация. Търсенето на артикули ще остане ниско. В доста съществени промишлености ще има голямо реструктуриране “, прибавя той.

„ Вълната от COVID-19 ще се отдръпне, само че след нея идват две или три стопански талази: безработица, банкрути, пазарни сривове – всичко това ще се натрупва до края на годината “, споделя още Мартин.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР