Китай критикува политизирането от САЩ на усилията за проследяване на

...
Китай критикува политизирането от САЩ на усилията за проследяване на
Коментари Харесай

Китай критикува политизирането от САЩ за произхода на коронавируса

Китай подлага на критика политизирането от Съединени американски щати на напъните за следене на произхода на ковид , като желае да бъдат разследвани американски лаборатории, преди публикуването на отчет на американското разузнаване за вируса, оповестява " Ройтерс ".

Докладът на Съединени американски щати има за цел да позволи разногласия сред разследващите организации , разглеждащи разнообразни теории за появяването на ковид , в това число отхвърлена един път доктрина за случай в китайска лаборатория.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън получи копие и беше осведомен за секретния отчет във вторник, съобщи прессекретарят на Белия дом Джен Псаки пред кореспонденти в сряда.

Разузнавателната общественост " работи експедитивно ", с цел да приготви некласифицирана версия за обществеността, сподели Псаки, без да дава график за нейното стартиране.

Американски представители споделят, че не чакат прегледът да докара до твърди изводи, откакто Китай затрудни по-ранните интернационалните старания за събиране на основна информация на място.

Китай съобщи, че приключването на лаборатория е доста малко евентуално и се подигра с теорията, че коронавирусът е от лаборатория в Ухан .

Вместо това Пекин предлага доктрина, че вирусът е изтърван от лаборатория в базата на американската войска Форт Детрик в Мериленд през 2019 година

" Справедливо е, че в случай че Съединени американски щати кажат, че това е годна догадка и на собствен ред и да поканят проверяващи в своите лаборатории ", разяснява Фу Конг, общоприет шеф на отдела за надзор на оръжията на Министерството на външните работи.
 Байдън чете топ конфиденциален отчет за произхода на COVID-19
Байдън чете топ конфиденциален отчет за произхода на COVID-19

Документът е създаден от разузнаването на Съединени американски щати

Фу сподели, че Китай не взе участие в дезинформационна акция.

Идеята, препоръчана от обособени китайски чиновници се трансформира в дискусионна точка на китайското държавно управление, защото се пробва да отклони рецензиите по отношение на вероятната си роля в произхода на вируса .

Китайското посолство във Вашингтон разгласява на своя уеб страница апели за следствие на Световната здравна организация във Форт Детрик и в Университета на Северна Каролина.

Във вторник китайският делегат в Организация на обединените нации изиска от ръководителя на СЗО следствие на лаборатории в Съединени американски щати .

Съвместен екип на СЗО и Китай посети Института по вирусология на Ухан, само че Съединените щати обявиха, че имат терзания по отношение на достъпа, възложен на следствието.

" Първите дни на пандемията бяха неоспоримо в Китай , само че Китай продължава да отхвърля на интернационалната общественост нужния достъп ", сподели върховен чиновник на американската администрация и добави, а в случай че бъдеща пандемия възникне в Съединени американски щати, ще упорстват за бърза и транспарантна оценка .

" Ако имаше рационални, механически достоверни аргументи за следствие в Съединени американски щати, ние, несъмнено, бихме го подкрепили . Но няма такива ", сподели служителят.

Републиканският сенатор Марко Рубио, който твърди, че приключването от китайска лаборатория е правдоподобно, в изказване прикани администрацията на Байдън неотложно да разсекрети отчета .

" Американският народ заслужава да знае какво нашето държавно управление знае или не знае за произхода на COVID-19 ", сподели Рубио. Конгресът е известен, че може да получи копие от секретния отчет в четвъртък , съгласно чиновник на Конгреса.
 Докладът на разузнаването на Съединени американски щати не прави дефинитивни изводи за произхода на ковид
Докладът на разузнаването на Съединени американски щати не прави дефинитивни изводи за произхода на ковид

Докладът беше разпореден от Байдън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР