Китай изпревари Германия и вече е най-големият вносител на руска

...
Китай изпревари Германия и вече е най-големият вносител на руска
Коментари Харесай

Китай вече е най-големият вносител на руска енергия в света

Китай изпревари Германия и към този момент е най-големият вносител на съветска сила в света. Това демонстрира изследване на основания в Хелзинки Център за проучване на силата и чистия въздух (CREA).

Според отчета износът на съветски изкопаеми горива за Китай възлиза на стойност 12,6 милиарда евро. По този метод досегашният водач Германия остава на второ място с енергиен импорт от Русия за 7,8 милиарда евро.

От началото на военния спор в Украйна Москва е получила доходи в размер на към 93 милиарда евро от продажбата на нефт, природен газ и въглища.

По-рано този месец Федералната мрежова организация на Германия (BNetzA) заяви, че доставките на газ в страната са постоянни.

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек пък уточни през май, че обстановката с газа в Германия е " управляема ", защото силата може да се доставя от други източници.

През април Русия съобщи, че чака стоковите потоци с Китай да набъбнат и търговията с Пекин да доближи 200 милиарда $ до 2024 година

Китай е главен покупател на съветски естествени запаси и селскостопански артикули.
 В Азия се усилва търсенето на съветски нефт
В Азия се усилва търсенето на съветски нефт

Русия регистрира остатък за първите четири месеца на годината

Индия и други азиатски страни се трансформират във все по-голям източник на петролни доходи за Москва, макар мощния напън от Съединени американски щати да не усилват покупките си, до момента в който Европейският съюз и други съдружници прекъснаха вноса на сила от Русия в сходство със глобите поради войната против Украйна.

Тези продажби усилват приходите от съветския експорт в миг , когато Вашингтон и съдружниците се пробват да лимитират финансовите потоци, подкрепящи военните старания на Москва.

Индия, страна с население от 1,4 милиарда души, която се нуждае от доста нефт, е погълнала близо 60 милиона барела съветски нефт през 2022 година до момента, спрямо едвам 12 милиона барела през цялата 2021 година
 Европейски Съюз няма да откри първокласен нефт като съветския, уверен Медведев
Европейски Съюз няма да откри първокласен нефт като съветския, уверен Медведев

Руските банки продължавали да работят обикновено макар изключването им от SWIFT
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР