Китай има пълното право да отговори на повтарящите се провокации

...
Китай има пълното право да отговори на повтарящите се провокации
Коментари Харесай

Песков: Макрон не може да посредничи за мир в Украйна, тъй като Париж е замесен в този конфликт

Китай има цялостното право да отговори на повтарящите се " провокации " против себе си и да организира военни учения към Тайван.

Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Коментарът му беше във връзка тридневните маневри на Пекин към Тайван, които включваха и тренировки за въздушна и морска обсада на острова, който Китай смята за част от личната си територия - нещо, което тайванското държавно управление изрично оспорва.

Песков акцентира, че всички би трябвало да почитат Китай и неговите дейности, които са в сходство с интернационалното право.

За доста къс интервал станахме очевидци на многократни провокативни дейности по отношение на Китайската национална република, означи той.

" И, несъмнено, Китай има суверенното право да отговори на тези провокативни дейности, в това число посредством провеждането на военни маневри при прецизно съблюдаване на интернационалното право ", посочи представителят на Кремъл.

Освен това Песков съобщи, че Франция, чийто президент Еманюел Макрон посети Китай за договаряния предходната седмица, не може да посредничи за мир в Украйна, защото Париж е " както индиректно, по този начин и директно забъркан в този спор на страната на Украйна ".
Следователно, към момента е мъчно да си представим каквито и да е старания за ходатайство тук, заключи той.

По време на визитата си в Китай Макрон прикани китайския водач Си Дзинпин да " вразуми Русия " във връзка с Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР