Китай и САЩ имат умението и мъдростта да постигнат търговско

...
Китай и САЩ имат умението и мъдростта да постигнат търговско
Коментари Харесай

Китай и САЩ имат умението и мъдростта да сключат сделка, вярва Пекин

Китай и Съединени американски щати имат " умеенето и мъдростта " да реализират комерсиално съглашение, което е положително и за двете страни, разгласи топ дипломатът на китайското държавно управление, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита, че последните диалози с Пекин ще бъдат сполучливи, осведоми " Ройтерс ".

Двете страни направиха малко по-оптимистични мнения след ескалирането на комерсиалния спор. В понеделник Китай разгласи нови мита върху американски артикули в отговор на последния ход на Съединени американски щати , който засегна китайския импорт.
 Китай и Русия поддържат отворена международна стопанска система
Китай и Русия поддържат отворена международна стопанска система

Китай приканва Съединени американски щати да се върне към контракта ИНФ и застава с Русия против политическите неистини и в отбрана на света

От ведомството на американския търговски представител обявиха, че възнамеряват да проведат публично чуване през идващия месец за опцията да се наложат 25-процентови мита върху китайски артикули за 300 милиарда $ . Мобилни телефони и преносими компютри ще бъдат включени в листата, само че се изключват фармацевтични артикули.

Но китайският външен министър Уан И, който в понеделник приказва в Русия, разяснява последното развиване с по-оптимистичен звук , като акцентира, че е реализиран значим и значителен прогрес на договарянията.

Отбелязвайки, че натискът е непроизводителен и единствено ще докара до ответни ограничения, Уан добави, че към момента има вяра да се позволи казусът по другарски метод.
 Търговският спор сред Съединени американски щати и Китай разбута пазарите
Търговският спор сред Съединени американски щати и Китай разбута пазарите

Промишленият показател Dow Jones отписа 550 пункта

" Ние имаме вяра, че до момента в който тези договаряния са в сходство с общата посока на промяна и неприкритост на Китай, в сходство с главната потребност на Китай от висококачествено развиване и в сходство с общите и дълготрайните ползи на народите на Китай и Съединени американски щати, договарящите екипи на двете страни имат умеенето и мъдростта да разрешат рационалните претенции на всяка една от страните и в края да сключат съглашение, което да бъде взаимноизгодно и печелившо за всяка страна ", счита той.

По думите му диалозите не са еднопосочна улица, а би трябвало да се основават на пълноправие.

Когато преговаряме с страна, Китай би трябвало да резервира суверенитета на страната, да отбрани ползите на народа, да отбрани достолепието на народа, сподели Уан и добави, че в предишното и в този момент Китай продължава да се придържа към тези правила.
 Тръмп предизвести Китай да не отвръща на удара, с цел да не стане по-лошо
Тръмп предизвести Китай да не отвръща на удара, с цел да не стане по-лошо

Той отхвърля, че американски консуматори ще заплащат за по-високите мита по отношение на Китай

Тръмп разгласи, че ще беседва с китайския си сътрудник Си Дзинпин на срещата на Г-20 през юни.

Китайските медии продължиха с националистическите мнения.

Топ вестникът на ръководещата Китайска комунистическа партия, People " s Daily, разяснява, че Съединени американски щати би трябвало " да си починат " с недоволствата , които няма да оказват помощ на страната в комерсиалните връзки с Китай.

Посочва се, че Пекин не е отговорен за големия търговски недостиг със Съединени американски щати и че Китай е извънредно рентабилен пазар за американските компании.

" Американските консуматори, фермери, бизнеси и по този начин нататък станаха жертва на комерсиалните търкания , предизвикани от Съединени американски щати. Те не са жертва на нелоялна конкуренция от страна на Китай ", написа още вестникът.

Китайското външно министерство изрази вяра, че Съединени американски щати няма да подценят решимостта на Пекин да отбрани ползите си. Говорител на ведомството разясни, че двете страни са се съгласили да продължат диалозите за разрешаване на комерсиалните разлики.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР