Китай и Съединените щати ще проведат нов кръг от търговски

...
Китай и Съединените щати ще проведат нов кръг от търговски
Коментари Харесай

Китай и САЩ ще проведат нов кръг от търговски преговори в Пекин на 7-8 януари

Китай и Съединените щати ще проведат нов кръг от търговски договаряния на заместник-министерско равнище в Пекин на 7-и и 8-и януари, пробвайки да сложат завършек на комерсиалния спор, който предизвиква все по-растяща болежка за двете водещи международни стопански системи и докара до съществени земетресения на световните финансови пазари, оповестява Ройтерс.

По този метод беше доказана информацията на организация Блумбърг от края на 2018-а година, че при започване на януари ще започват търговски договаряния на приблизително равнище.

Работен екип, управителен от американския заместник-търговски представител Джефри Гериш, ще дойде в Пекин при започване на идната седмица, с цел да организира " положителни и градивни полемики " с китайските си сътрудници, се показва в изказване на Министерството на търговията на Китай. Министерството също по този начин съобщи, че двете страни " са удостоверили " датите в телефонен диалог, извършен сутринта в петък, само че без да даде други детайлности по отношение на идните диалози.

Ройтерс припомня, че на срещата на върха на Г-20 в Аржентина в края на предходната година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и китайският му сътрудник Си Цзинпин се съгласиха на " краткотрайно преустановяване на огъня ", като взеха решение да не бъдат налагани повече митнически цени в границите на идващите 90 дни, считано от 1-ви декември 2018-а, до момента в който се пробват да договорят всеобхватна комерсиална договорка.

Това значи, че Китай и Съединените щати са изправени пред основния краен преговорен период до 1-ви март в опит за преустановяване на нездравословната комерсиална война, или в противоположен случай Вашингтон може да продължи с внезапното увеличение на американските цени върху вноса на китайски артикули, което в началото трябваше да бъде реалност от 1-ви януари, а управляващите в Пекин биха дали отговор по отговарящ метод.

Преди дни Доналд Тръмп съобщи, че договарянията за подписване на договорка напредват добре, само че не е ясно дали Пекин ще се поддаде на основни претенции от страна на Съединени американски щати във връзка с комерсиалните несъответствия сред двете страни, свободния достъп до китайския пазара и хипотетичните китайски злоупотреби с интелектуална благосъстоятелност.

През по-голяма част от миналата година двете страни бяха въвлечени в комерсиална война, която аргументи съществени проблеми на придвижването на артикули сред тях за стотици милиарди долари и разпали страхове за световно икономическо закъснение.

Серия значими данни през актуалната седмица потвърдиха за забележителна загуба на възходящия подтик и при двете най-големи стопански системи в света в края на предходната година. Промишлената интензивност в Китай се сви през декември за пръв път от 19 месеца насам, до момента в който изследване на Institute for Supply Management (ISM) също регистрира изненадващо внезапно закъснение на декемврийската интензивност в промишления бранш на Съединени американски щати до двугодишно дъно. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР