Китай и Русия започнаха морски военни маневри близо до Северна

...
Китай и Русия започнаха морски военни маневри близо до Северна
Коментари Харесай

Военни учения до Северна Корея на Китай, Русия, САЩ и Южна Корея

Китай и Русия започнаха морски военни маневри покрай Северна Корея, предава Ройтерс. Напрежението на Корейския полуостров се усили, откакто предишния петък Северна Корея за следващ път изстреля балистична ракета над територията на Япония. Съединени американски щати също организира взаимни учения на военновъздушните сили с Южна Корея.

 © Българска телеграфна агенция
Китайската осведомителна организация „ Зинхуа “ съобщи, че общите военни учения сред Русия и Катай ще се проведат край съветския град Владивосток, който се намира покрай границата със Северна Корея. Това е втората част от морските учения сред двете страни, като първата част се организира в Балтийско море през юли. Изявлението на китайската организация не показва, че ученията са свързани със Северна Корея.

Китай и Русия приканиха интернационалната общественост да се откри кротичък път за решаването на севернокорейския проблем, припомня Ройтерс. Въпреки това, тонът към комунистическата страна се изостря, като представителят на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи в неделя, че дипломатическите разновидности пред Организацията на обединените народи се изчерпват, а японският министър председател Шиндзо Абе означи, че Северна Корея е опасност за Съединени американски щати и Европа.

В публикация за „ Ню Йорк таймс “ японският министър председател отбелязва, че интернационалната общественост би трябвало да остане единна и да приложи глобите против Северна Корея след нейните неколкократни ракетни проби. Той дефинира севернокорейската опасност като невиждана, сериозна и непосредствена. В публикацията Абе напомня какви са били последните стъпки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на Северна Корея, а точно глобите признати на 11 септември след нуклеарното тестване на Пхенян от 3 септември. Припомнят се и последните ракетни тествания от Северна Корея.



Два американски бомбардировача B-1B и четири изтребителя пето потомство F-35B, в съдействие с южнокорейски изтребители F-15K, организираха през днешния ден извършения в небето над Южна Корея.

Според организация „ Ронхап ”, тестванията са отговор на последните провокации от страна на Северна Корея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР