Китай и Русия трябва да засилят още повече икономическото си,

...
Китай и Русия трябва да засилят още повече икономическото си,
Коментари Харесай

Си Цзинпин поиска още по-силно сътрудничество между Китай и Русия

„ Китай и Русия би трябвало да засилят още повече икономическото си, комерсиално и капиталово съдействие, както и да разширят съдействието в енергетиката “. Това е декларирал китайският президент Си Цзинпин на среща с съветския министър председател Михаил Мишустин в Пекин, съобщи Ройтерс.

„ Китай и Русия би трябвало да продължат задълбочено да употребяват капацитета (за двустранно сътрудничество), да покачват равнището на съдействие в търговско-икономическата и капиталова сфера “, е споделил Си, представен от китайската телевизия.

По думите му Пекин е подготвен „ да ускорява и задълбочава “ връзките с Москва в региона на енергийното съдействие, добавя ТАСС. Според Си Китай има намерение да сплоти старания с Русия за повишение на равнището на взаимоотношение във всички посоки, с цел да „ обогатява непрестанно всеобхватното стратегическо партньорство “ сред двете страни.

Мишустин е на посещаване в Китай от през вчерашния ден, написа Българска телеграфна агенция. Първоначално той посети Шанхай, където взе участие в китайско-руски бизнес конгрес. В Пекин той се срещна и с премиера Ли Цян. При визитата бяха подписани двустранни документи, в това число меморандум за разширение на комерсиалното съдействие.

Западът вижда в Русия и Китай опасност за своето владичество, съобщи Лавров

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи през днешния ден, че Западът вижда в Русия и Китай съперници, които съставляват екзистенциална опасност за неговото владичество, съобщи Ройтерс.

„ Както се вижда от изказванията, направени на неотдавна завършилата среща на върха на Г-7 в Япония, Западът преглежда Русия и Китай като стратегически съперници, които съставляват съвсем екзистенциална опасност за неговото владичество “, сподели Лавров.

Етикети: КитайМихаил МишустинРусияСи Цзинпин
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР