Китай и Германия демонстрираха общи позиции по отношение на протекционистичната

...
Китай и Германия демонстрираха общи позиции по отношение на протекционистичната
Коментари Харесай

Китай и Германия демонстрираха общи позиции за споразумението за ядрената програма на Иран

Китай и Германия демонстрираха общи позиции във връзка с протекционистичната комерсиална политика на президента на Съединените щати Доналд Тръмп. Както и за съглашението за нуклеарната стратегия на Иран.
Китайският министър председател Ли Къцян съобщи след среща с немския канцлер Ангела Меркел в Пекин, че и двете страни са за свободна световна търговия. " Независимо от някои проблеми вратата на Китай ще се отвори още по-широко за бизнес с Германия ", съобщи Ли. А Меркел разяснява готвените американски мита върху стоманата и алуминия:
" Ние считаме, че би трябвало да бъдем изключени за непрекъснато от тези мита. Преговаряме с американското държавно управление, същото както прави и китайското държавно управление. Работихме добре дружно във връзка с стоманата в границите на форума на Г-20 и в действителност можем да решим някои от проблемите. Затова се надяваме да не ни се постанова да прибягваме до контрамерки. "

Меркел даде да се разбере, че Берлин няма желание да се причислява към позицията на Вашингтон по отношение на Иран.
" Ако Съединените щати наложат още наказания, някои европейски компании ще би трябвало да се изтеглят от Иран, освобождавайки мястото си за компании от други райони да стъпят на пазара там, в това число от Китай. Това е от интерес на Китай, само че аз не желая да го разисквам. Но общият ни интерес е да съхраним актуалното съглашение. "
- съобщи Меркел, а Ли Къцян предизвести, че в случай че съглашението с Техеран не оцелее, това ще повлияе отрицателно върху опциите за решение на други горещи интернационалните проблеми по кротичък метод.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР