Китай е построил изкуствена Луна с гравитация, която е предназначена

...
Китай е построил изкуствена Луна с гравитация, която е предназначена
Коментари Харесай

Китайците построиха изкуствена Луна

Китай е построил изкуствена Луна с гравитация, която е предопределена да подкрепи подготовката на астронавтите за бъдещи проучвателен задачи. Инсталацията включва вакуумна камера, сложена в мощно магнитно поле.

Гигантските магнити на изкуствената Луна в 60-сантиметровата камера, ситуирана във вакуум, възпроизвеждат ниска гравитация. Вътре в тази камера има пейзаж с реплика на лунни скали и прахуляк. Устройството не разрешава на астронавт в скафандър да се намира там в цялостен растеж и към този момент ще се употребява за тестване на съоръжение за сондажи в лунни условия, написа South China Morning Post.
Земята е заобиколена от голям галактически мехур
Учени са реконструирали посредством компютърно моделиране еволюционната история на най-близката галактическа среда и са стигнали до заключението...
Прочети повече
Симулаторът „ Изкуствена Луна “ е открит в град Суджоу в китайската провинция Дзянсу и е планиран по подобен метод, че съгласно основателите му „ да накара гравитацията да изчезне “. В момента симулирането на ниска или нулева гравитация на Земята изисква полет на аероплан, който нормално влиза в специфичен режим на придвижване единствено за половин минута, който специалистите назовават „ крива на Кеплер “. Кратковременно неявяване на гравитация може да се реализира и посредством рухване във висока кула с изпомпан въздух, а съветските космонавти се приготвят за полети и интервенции по излизане в Открития космос посредством тренировки в условия на хидравлична безтегловност в специфични басейни - само че това не може да се назова пълноценна реплика на отсъствието на гравитация.

Планетолози откриха повода за " асиметрията " на Луната

За преимущество на новия лунен симулатор би трябвало да се счита това, че може да симулира ниска гравитация или безтегловност „ колкото дълго желаете “, изясняват разработчиците. В 60-сантиметровата кутия те са основали неестествен лунен пейзаж от скали и прахуляк, почти същия като този на лунната повърхнина. Всичко това се намира във вакуумна камера. Мощните магнити се употребяват за основаване на магнитно поле вътре в камерата, което „ повдига “ всичко вътре. Магнитното поле може да се контролира съгласно потребностите, с цел да се усили или понижи гравитацията за преструване на „ резултати на левитация “. Силата на тежестта на Луната е към шест пъти по-малка от земната. Възможността да се тестват устройства и процеси в условия на ниска гравитация може да понижи броя на непредвидимите произшествия при действителни лунни задачи.

Тайната на " мистериозната къща " на Луната е разкрита

„ За някои опити от рода на ударни тествания са нужни единствено няколко секунди намалена гравитация - изяснява Ли Руйлин, водещ откривател от Китайския университет за минно дело и технологии, - само че други опити може да изискват и няколко дни. “
Слънцето е имало пръстени като Сатурн
Слънцето може да е било заобиколено от великански пръстени от прахуляк, сходни на тези на Сатурн, преди да са се образували Земята и другит...
Прочети повече


Снимка: Li Ruilin, China University of Mining and Technology

Симулираната среда с ниска гравитация е въодушевена от опити, за които Андре Гейм - Нобелов лауреат за работата му върху графена - и неговият сътрудник Майкъл Бери са удостоени с Шнобелова (анти-Нобелова) премия за физика за 2000 година, която „ първо кара хората да се смеят, а по-късно да се замислят ". В тези опити магнити са били употребявани за левитиране на жаби.

Андре Гейм, който работи в университета в Манчестър, декларирал пред South China Morning Post, че му е прелестно да види, че неговите опити могат да бъдат употребявани при проучване на Космоса, като в същото време обяснил, че „ магнитната левитация не е същото като антигравитацията “. Въпреки това, прецизирал той, има обстановки, при които симулирането на микрогравитация благодарение на магнитни полета може да бъде от огромна изгода.
Астрономи следиха детонацията на умираща звезда
За първи път астрономите са изобразили в действително време трагичния завършек на живота на червен свръхгигант, наблюдавайки бързото самоунищож...
Прочети повече
Китай си е сложил за цел да изпрати астронавти на Луната до 2030 година и да сътвори база там през идващото десетилетие като част от взаимен план с Роскосмос. Очаква се изкуствената Луна да изиграе значима роля в подготовката на бъдещи лунни експедиции, позволявайки на учените да възнамеряват в елементи сериозни интервенции и да се приготвят изцяло за построяването на станция в условия на ниска гравитация. Възможността за тестване на оборудването, преди то да отиде на Луната, ще предотврати неправилни калкулации, които другояче биха били неизбежни и могат да провалят действителен план на лунната повърхнина.

Ръководителите на китайската галактическа стратегия неотдавна обявиха, че строителството на изследователската станция може да стартира още през 2027 година – с няколко години по-рано от планувания период - заради опасения да не изостанат в тази нова " лунна конкуренция ". НАСА също по този начин възнамерява да " върне " астронавтите на Луната до 2024 година като част от новата си стратегия " Артемида ".

Китайският крайник желае първи да стъпи на Марс

Една от аргументите за евентуални проблеми с бъдещото лунно строителство е, че прахът и скалите могат да се държат друго в изискванията на ниска гравитация. Освен това Луната няма атмосфера и температурите могат да се трансформират фрапантно и бързо. На първообраз на симулатора китайските инженери към този момент са тествали някои софтуерни процеси, да вземем за пример при продупчване на разнообразни материали, и са разкрили, че на Луната съпротивлението на доста материали може да бъде доста по-високо от плануваното в компютърните модели.

Ли Руйлин твърди също, че новата апаратура ще бъде употребена за проучване на опциите за 3D принтиране върху лунната повърхнина – преди на земния сателит да бъде ситуирано скъпо и тежко съоръжение. Според китайския академик такива технологии са нужни за основаване на някои детайли от бъдещите непрекъснати човешки селища на Луната.
Океани, по-големи от Световния: Къде има морета и реки в Слънчевата система
Някои спътници на Юпитер и Сатурн са толкоз богати на вода, че тя образува там цели морета. На повърхността на Титан в каналите се проливам...
Прочети повече
„ Някои опити, извършени в симулирана среда, могат да ни дадат значими улики за осъществяване на издирвателни интервенции на Луната, като да вземем за пример намиране на вода под лунната повърхнина “, прибавя откривателят.

Япония събира астронавти за полет до Луната

В процеса на основаване на симулационната камера китайските инженери трябвало да вкарат редица софтуерни нововъведения, по-специално да овладеят мощните магнитни полета, способни да раздерат свръхпроводящите проводници и металните съставни елементи, нужни за естествената работа на вакуумната камера. Те също по този начин трябвало да се научат правдиво да имитират лунния прахуляк и да заменят стоманата с алуминий в някои основни съставни елементи.

Очаква се симулаторът да бъде пуснат публично в околните месеци. В бъдеще китайските специалисти възнамеряват да отворят това оборудване за опити на откриватели от целия свят, а освен за китайските учени.

 

Още от ТЕХНОЛОГИИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР