Киселите краставички са любими както на малчуганите, така и на

...
Киселите краставички са любими както на малчуганите, така и на
Коментари Харесай

Вкусни и бързи салати с кисели краставички

Киселите краставички са обичани както на малчуганите, по този начин и на родителите им. Особено когато са домашно приготвени краставички по остарялата бабина рецепта, то едва ли има нещо по-вкусно от тях, което да бъде поднесено на трапезата зимно време.

Киселите краставички участват и в редица предписания за подготвяне на зимни салати. Няма по какъв начин да не се сетим за съветската салата или пък за рибната Ропотамо. За страдание, въпреки и доста вкусни, и двете дадени за образец салати са много трудоемки за осъществяване.

Ето за какво в следните редове взехме решение да ви дадем няколко хрумвания по какъв начин да приготвите освен вкусни, само че и бързи салати с кисели краставички.

Вкусни и бързи салати с кисели краставички

 Кисели краставички

Салата кисели краставички и картофи

Можете да приготвите общоприета картофена салата (от нарязани сварени картофи, лук, олио, оцет и сол), само че да прибавите към тях и нарязани на колелца кисели краставички и маслини. Разбъркайте и поръсете салатата със ситно нарязани копър и магданоз.

Кисели краставички с цедено кисело мляко

Да, това в действителност е добре познатата ни салата Снежанка, известна и като Сух таратор или Млечна салата. Макар и да е много сходна с турската салата Джаджък или с гръцката Дзадзики, се допуска, че българската салата Снежанка за първи път е хрумнала на Балкантурист някъде към края на 70-те години на предишния век. Тя се подготвя от цедено кисело мляко, кисели краставички (през лятото те се заменят с пресни краставици), олио, сол, копър, чесън и смлени орехови ядки. Много известна, вкусна и бърза за подготвяне салата, подобаваща най-много за зимната софра.

Салати с кисели краставички и кускус

Много вкусна и бърза салата с краставички може да бъде приготвена от авансово сварен кускус (можете да употребявате както елементарния, по този начин и мароканския), нарязани на кубчета кисели краставички, малко чесън и копър. Те се разбъркват дружно със сос, подготвен от майонеза, лимонен сок, малко кисело мляко, сол и черен пипер на усет.

Салати с кисели краставички и алено цвекло

 Салата цвекло и крааставички

Киселите краставички пасват съвършено на аленото цвекло, а и то също се появява есенно време из магазините. Още по-добре, в случай че е в двора ви. Сварете цвеклото, нарежете го на кубчета и прибавете към него нарязани на кубчета кисели краставички. Разбъркайте всичко добре, откакто сте обелили зеленчуците със сос Винегрет, подготвен от зехтин, оцет, горчица, лимонен сок, сол и захар на усет. Една от най-бързите и вкусни есенно-зимни салати!

Салата с кисели краставички и зрял боб

Вече можете съвсем отвред да се снабдите със сварен зрял боб, който е подготвен за директна консумация. Отцедете го добре, прибавете към него нарязани на кубчета кисели краставички, малко червен лук и овкусете със сол, оцет и олио.

Салата кисели краставички и сварени яйца

 Салати с кисели краставички

Много бърза, питателна и вкусна салата може да се подготви от кисели краставички, нарязани на кубчета сварени яйца, майонеза, сол и черен пипер на усет. Естествено е най-добре сами да си извършите майонезата, тъй като това не е по никакъв начин комплицирано. А в случай че желаете салатата да има по-изискан тип, то вместо елементарни яйцабизползвайте пъдпъдъчи. Те са и доста по-здравословни.

Ако ви се хапват вкусни зимни салати, то тогава би трябвало да сте наясно по какъв начин се вършат съвършени кисели краставички.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР