Киселините в стомаха са много разпространен проблем. Те обаче са

...
Киселините в стомаха са много разпространен проблем. Те обаче са
Коментари Харесай

Мента и копър срещу киселини в стомаха

Киселините в стомаха са доста публикуван проблем. Те обаче са елементарно лечими.

За да не получавате киселини, би трябвало преди всичко да изключите дразнещите храни от менюто си.

 Чай от мента

Ако към този момент имате подобен проблем, то предприемете диета, включваща в състава си банани, ориз, ябълков сос, препечени филийки и чай.

За радуциране на киселините се предлагат печени картофи с малко сол. Те се храносмилат относително елементарно, като в същото време не затормозяват храносмилателния тракт. При киселини би трябвало да се яде по-често, само че на по-малки дози.

 Мента

От билките, най-благоприятно работят чаят от лютива мента и от копър. Тези две билки са доста потребни и работят добре против газове в стомаха и чревния тракт.

 Стомах

Билковите чайове могат да се пият след ястие на лютиви и пикантни ястия, които могат да раздразнят стомашните стени и червата, както и при към този момент основал се подобен проблем.

Профилактично се предлагат на хора, склонни към киселини.

Билковият чай от мента доста известна билкова напитка у нас. Помага при неприятно храносмилане, или по този начин наречената диспепсия, която основава чувство за нервност и дискомфорт.

В такава обстановка чаят от мента е доста ободрителен, тъй като оказва помощ да се възстановим от разстройствата на храносмилателната система.

Освен това ментата обичайно се употребява за облекчение на киселини в стомаха, против гадене, възпаленията на храносмилателния тракт, газове, както и за лекуване на камъни в жлъчката.

Ментата се предлага даже при бременност.

Не е добре обаче чаят да се употребява преди сън, защото ментата отпуска и сфинктера на хранопровода, освобождавайки пътя на стомашните киселини.

Друга извънредно потребна билка е копърът. Пресен или сушен, при болки и проблеми със стомаха се предлага чай от него.

Друга рецепта, която можете да приложите, е супена лъжица ситно нарязан свеж копър се стрива с 1/2 чаена лъжичка захар и се залива с 1 и 1/2 чаени чаши вряща вода.

След като изстине, се прецежда и от запарката се пие по 1 чаена лъжичка 20-30 минути преди ястие. Интересното при копъра е, че в случай че се приема в огромни количества под формата на фалшификация, в действителност е кадърен да провокира киселини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР