Кирил Петков за външно министерство: Ние няма да се навеждаме,

...
Кирил Петков за външно министерство: Ние няма да се навеждаме,
Коментари Харесай

Кирил Петков за външно министерство: Ние няма да се навеждаме, искаме излаз навън


Кирил Петков за външно министерство: Ние няма да се навеждаме, желаеме изход на открито.

„ Когато става дума за договарянията желая да очертая какво се случва. Ние даваме опцията на ГЕРБ да има най-високия пост в страната, премиерския.
Това е най-голямата позиция за страната, само че и на открито.
Така, че ГЕРБ получават в тази ротация най-голямият пост в страната и излаза на страната е точно през този пост “.

Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков във връзка ротацията и претенциите им към Министерство на външните работи.

„ За да има баланс в тази сензитивна структура би трябвало да има баланс и това е министърът на външните работи “, съобщи още той.

Кирил Петков опита да цитира съглашението в което съгласно него ротацията била огледална, само че бе спрян от публицистите, че вътре написа, че Николай Денков става учебен министър. Кирил Петков не вижда причина да се вкарва нов човек за външен министър, който няма да е осведомен с програмата.

„ Предлагаме Мария Габриел да е министър председател и да заеме най-важния пост в страната “, опита да повтори още веднъж Петков.

„ Да се заплашва с избори две в едно, с цел да не може да се съвмести един работещ екип, да се чертаят червени линии. Ние в никакъв случай не се навеждали когато някой ни е заплашвал с нещо. Цяла България разчита на този разговор. Никога няма да се съгласим на каквото и да било, в случай че някой ни накара да го създадем. Ние не се плашим от предварителни избори, ние няма да се наведем. Призовавам за естествен разговор, не през медиите “, съобщи още той.

По думите му той за избори не е приказвал и обърна тематиката за министерството на вътрешните работи, който първоначално са сметнали за специалист, само че след това видели, че е в огромна непосредственост с ГЕРБ, а в случай че те желали да си го запазят, да си носят отговорността.

Кирил Петков се посочи с позицията си на някогашен министър председател и съобщи, че в края на всичко точно премиера би трябвало да си стисте ръката с останалите водачи.

„ Видяхме, че с цел да може тази конструкция да работи би трябвало да има салдото, с цел да работят дружно. Представете си, че премиера който взима крайното решение за външната политика, а ние нямаме изход “, съобщи Кирил Петков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР