Кирил Петков трябва да върне заплатите и командировъчните, които е

...
Кирил Петков трябва да върне заплатите и командировъчните, които е
Коментари Харесай

Топ юрист посече Петков: Трябва да връща заплати

Кирил Петков би трябвало да върне заплатите и командировъчните, които е получил като министър.

Това изясни някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров по отношение на решението на Конституционния съд за поданството на Петков.

“От тук насетне за Петков не следва нищо. Следва това, че откакто е бил назначен в нарушаване на Конституцията, той в никакъв случай не е бил министър. От тук следват доста неща - всички негови актове биха били оскъдни, в случай че някой изиска тази незначителност да бъде прогласена, от което ще следва, че те не пораждат никакви прави последствия. Това е процедура към този момент пред Върховен административен съд ", изясни Киров по-рано през днешния ден пред БНР.

 По думите му сегашен нов министър може да вкара нови заповеди със наличието на тези, подписани от Петков, само че те не могат да работят със задна дата. " Сега могат да завалят оспорвания пред съда от наранени страни. А Петков би трябвало да си върне заплатите като министър и командировъчните му “, уточни проф. Киров. Относно въпроса дали може да се търси отговорност на Румен Радев  за назначението на Кирил Петков, проф. Киров счита, че президентът " се е предоверил на честността в подадената декларация на Кирил Петков, само че това не е било съзнателно от страна на президента ".

  " Никой не пречи на Кирил Петков да си изпрати документално своето мнение до съда. Само, че забележете, той не желае съдът да чуе неговото мнение. Той желае това стане в намерено съвещание и той да държи тирада, която да бие върха на Фидел Кастро - повече от 4 часа - това би ли било детайл от предизборна акция? " попита риторично Пламен Киров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР