Кирил Петков. Снимка: Продължаваме промняата“ Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков

...
Кирил Петков. Снимка: Продължаваме промняата“
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков
Коментари Харесай

Кирил Петков: Безумно е преди влизането в еврозоната да се сменя финансовия министър!

Кирил Петков. Снимка: „ Продължаваме промняата “

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков разгласи пред публицисти, че държи в ръцете си поканите за договаряния за съставянето на ново постоянно държавно управление . Те са адресирани до Бойко Борисов и Мария Габриел . ПП-ДБ ги чакат на диалози на следващия ден в Народното събрание в комфортно за тях време, изясни Кирил Петков. 

„ Основната тематика на договарянията от наша позиция са промените в регулаторите, промените в правосъдната система, във всички неща, за които до момента говорихме и които демонстрират дали имаме обща визия за България. На базата на тази основа ние ще продължим диалозите “ , акцентира още той. 

На въпрос дали е склонен да бъде заменен Асен Василев на поста министър на финансите поради отношението на Борисов към него Кирил Петков отговори:

„ Това, което желая ясно да кажа е, че когато приказваме за промяна в Комисия за защита на конкуренцията, ние не желаеме да е майка на монополите и мащеха на българските жители. Ние желаеме Комисия за защита на конкуренцията да ги пази. Нормално ли е да им се вдигнат цените за телефоните по едно и също време за всички оператори. Според мен не е обикновено. Нормално ли е да имаме бързи заеми с голословно високи лихви? Според мен не е обикновено. Нормално ли е да бъдат заливани хората с подправени вести? Ако има работещи регулатори, това не е обикновено. Нормално ли е службите да се употребяват за маши за мръсни поръчки? Според мен не е обикновено. Видяхме какво се случи на изборите – един сигнал на ДАНС и по този начин стана, че всички българи не можеха да гласоподават електронно на първия тур. Нормално ли е в правосъдната система да има нотариуси и джуджета – не е обикновено! “

Кирил Петков бе безапелационен, че голям приоритет сега е влизането на страната в еврозоната

„ Смяна в този миг на финансов министър, когато сме месеци преди еврозоната, е безумна концепция. Ние ще приказваме за хората. Ние желаеме да сме сигурни във визията на Мария Габриел и че ще имаме тези действителни промени “ , сподели още той. 

Според него българските жители се интересуват точно от това, а не кой какви кресла ще заема и какви портфейли :

„ Те желаят да знаят някой ще ги пази ли от високи цени, от подправени вести и ще има ли обективна правосъдна система! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР