Кирил Петков ще подаде оставка като премиер в понеделник сутринта.

...
Кирил Петков ще подаде оставка като премиер в понеделник сутринта.
Коментари Харесай

Петков от Брюксел: Подавам оставка в понеделник сутринта

Кирил Петков ще подаде оставка като министър председател в понеделник сутринта. Това посочи самият той по време на визитата си в Брюксел.

" В понеделник сутринта. Няма никакъв проблем. Веднага ще попълним документите и ще ги подадем ", сподели Петков. Петков съобщи, че диалозите на срещата Европейски Съюз - Западни Балкани са били доста тежки диалозите. Той обаче ясно е споделил, че решението за повдигане на ветото е на българския парламент.

" Докато няма решение на българския парламент, нито аз еднолично, нито държавното управление няма да промени българската позиция ", сподели Петков.

" Видяхме, че част от условията, които са свързани с френското предложение са доста за приемане от РСМ. Но това не са единствено към този момент настояванията на София, това би трябвало да станат настояванията на Европа. Успяхме да разбираем аргументите за какво тези неща, които ние желаеме, би трябвало да се случат.

Българския парламент в този момент би трябвало да разиска и да даде решение по тезата. Тежката задача ще е при РСМ, която ще би трябвало да одобри нашите условия, с цел да продължи напред ", сподели министър председателят в оставка.

Заяви, че ще продължат да държат ясна линия с кой ще създадат коалиция и с кой не.

" Нашата съществена цел е битка с корупцията, а това не може да се случва, до момента в който имаш съдружен сътрудник, който е бил част от корупцията ", сподели той.

Това няма по какъв начин да се случи с Борисов, сподели той. Няма по какъв начин да се случи и със Слави Трифонов и Тошко Йорданов. За тях сподели, че са част от задкулисието, с което се борят. Петте претенции на Костадинов също са неприемливи, пеевски също не може да им е сътрудник.

Оставаме с опциите, които сега имаме плюс самостоятелните депутати.

Кирил Петков е в Брюксел за присъединяване в постоянното съвещание на Европейския съвет. Основните тематики в дневния ред на водачите ще бъдат по-широка Европа, обстановката в Украйна, молбите за участие в Европейски Съюз на Украйна, Република Молдова и Грузия, стопански въпроси, Конференцията за бъдещето на Европа, външни връзки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР