Кирил Петков, съпредседател на Продължаваме промяната иАтанас Атанасов, съпредседател на

...
Кирил Петков, съпредседател на Продължаваме промяната иАтанас Атанасов, съпредседател на
Коментари Харесай

Ще оцелее ли сглобката? Христо Иванов: Няма смисъл да си извиваме ръцете

Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме промяната " иАтанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България " благодариха на всички гласоподаватели в специфичен брифинг на новият кмет на СофияВасил Терзиев. В него взе участие иХристо Иванов, съпредседател на " Демократична България ", както иБорис Бонев, водач на " Спаси София ", съобщи Novini.bg.

Петков и Атанасовобявиха, че идва времето, когато парите на българите в действителност ще останат в България. Кирил Петковблагодари " ина другите десни гласоподаватели, които са отвън нашите планове ".

" Въпреки, че множеството гласоподаватели наГЕРБгласуваха за Ваня Григорова, хората които гласоподаваха за дясна София и отГЕРБ, и от „ Синя София “ - направиха тази разлика. Във Варна дадохме обещанието, че Варна щесе ръководи от варненци. Решенията за Варна ще се взимат в кметския кабинет и Общинския съвет. Не по хотели или партийни централи ", безапелационен бе съпредседателят на Политическа партия. " Пазарджик сподели, че няма цитадела в България, която да е по-силна и по-голяма от желанието на хората за смяна.

Това, което се случи там, е образец по какъв начин тази смяна може да отиде във всяко кътче на България. Хората в Благоевград споделиха, че тяхното бъдеще може да бъде друго. Искрата, която запалихме преди три години, към този момент пламна. Близо 1/3 от всеки българин ще бъде ръководен от кмет от нашата коалиция. Това е една огромна отговорност ", добави Петков.

" Не беше елементарно в тази феодалнадържава да се появи храброст. Беше тежък труд. Пожелавам на нашите кметове и общински съветници да осъзнаят отговорността си пред локалните общности за повишение благосъстоянието на българското общество ", уточни той.

" Трябва да работим доста за доверието в институциите.Избирателната интензивност беше ниска, което демонстрира, че в огромни елементи на българското общество има съмнение в институциите. За това имаше справедливи и субективни аргументи като абсурда преди първия тур, поради който беше отнето правото на жителите да гласоподават с машини.

Институциите, които имат отношение и отговорност към тази тематика да изследват обективно всички обстоятелства и да се потърси отговорност ", безапелационен бе Атанасов и разясни, че не се изчерпва всичко с освобождението на ръководителя на ДАНС.

Христо Иванов, отговори на въпроса - ще има ли нови предварителни парламентарни избори. Припомняме ви, че през вчерашния ден водачът наГЕРББойко Борисоввидя нова коалиция след локалния вот- сред " Продължаваме промяната " и Възражданеи загатна, че " сглобката " в държавното управление може и да не оцелее. " Тази отговорност носи негативи и надлежно всички заплащат избрана цена. Нашата коалиция видимоплаща иГЕРБсъщо.

Въпросът е каква е алтернативата? Няма смисъл от закани и извиване на ръце ", съобщи Иванов. " Въпросът е каква е алтернативата - да хвърлим страната в продължение на парламентарната рецесия - до по кое време и защо? Ще забележим какво решение ще вземеГЕРБ. Не очаквайте от нас да почнем в същия звук да заплашваме, да лашкаме и да дестабилизираме страната ", сподели още той. Христо ИвановпризоваБойко Борисовда прояви разсъдък.

Той разяснява, че е редно всички да се научим, че българската политическа система се трансформира и би трябвало да стартираме да привикваме, че българските жители дават доверието си на разнообразни обединения.

" Ще би трябвало да се научим да се договаряме, да живеем дружно ", изясни той и добави, че това е шансът за България. Според него в този момент всички ще би трябвало да се научат, че би трябвало хората да си имат доверие и да реализират съгласие, въпреки и тях да ги няма. " Може би това е добър късмет за България ", разясни Иванов.Кирил Петковдопълни, че нито един от целите на " Продължаваме промяната " не е изменен.Атанас Атанасовсъщо взе думата и подсети, че идната седмица е значима за страната ни, тъй като следва да бъде гледан Бюджет 2024 на България.

Владислав Панев, " Демократична България " удостовери, че в действителност ни чакат значими времена поради Бюджет 2024. Кирил Петковсъобщи, че не е имало в никакъв случай никакви сделки. Според него успеха наВасил Терзиевпоказва, че обществото му има вяра.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР