Кирил Петков пак забрави, че започна политическия си възход именно

...
Кирил Петков пак забрави, че започна политическия си възход именно
Коментари Харесай

Петков нещо се обърка: Цялата власт в ръцете на един човек било „диктатура“ със служебните кабинети

Кирил Петков отново не помни, че стартира политическия си напредък точно от служебно държавно управление на Радев, тогава не смяташе, че това е диктаторско
Бившият министър председател Кирил Петков стартира да се притеснява от тирания и авторитаризъм, поради служебното държавното управление.

„ Не би трябвало да разрешаваме този институт на служебно държавно управление да продължава за повече от мандата, за който е решен. Самият институт на служебното държавно управление дава на един човек цялата власт. Опасността е, в случай че дадем цялата власт на един човек за дълго време, без значение кой е той “, уточни Петков, който също е някогашен длъжностен министър.

Според него служебното държавно управление от една страна обаче било нещо хубаво – давало опция на нови лица да излязат напред, да пробият през статуквото.

„ Оптимист съм за идващия български парламент. Миналият парламент единствено 4 депутата не ни доближиха, с цел да имаме 121 депутата. Аз имам вяра, че с вярната акция, вярното информиране, този път тези 4 депутата ще са от другата страна. Ако всички се обединим върху мисълта това да се доближи, имам вяра, че е безусловно допустимо. Ако имаме тези 121 депутата ще продължим това, което започнахме “, надява се политикът от Политическа партия.

По-притеснен Петков бил за ГЕРБ, които нямали бъдеще, до момента в който Борисов е техният водач.

„ Ние няма да създадем никаква коалиция с ГЕРБ, до момента в който Борисов ги ръководи. При него казусът е доста явен - той е правил доста неточности и съгласно мен закононарушения. Той няма по какъв начин да разреши да се направи правосъдната промяна, която на нас ни би трябвало, по една доста елементарна причина - в случай че я създадем, той ще влезе в пандиза “, съобщи Петков, по чиято заповед Борисов към този момент беше задържан един път. Според съда – нелегално.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР