Кирил Петков от Продължаваме промяната и Жечо Станков от ГЕРБ

...
Кирил Петков от Продължаваме промяната и Жечо Станков от ГЕРБ
Коментари Харесай

Махленски спор в парламента за въглищните централи

Кирил Петков от „ Продължаваме промяната ” и Жечо Станков от ГЕРБ се скараха в Народното събрание. Повод станаха въглищните централи и тяхното закриване. В разногласието се намесиха някогашният енергиен министър Теменужка Петкова и някогашният финансов министър Асен Василев, заяви Нова телевизия.

Първо, на брифинг в постройката на Народното събрание, от ГЕРБ обявиха, че Кирил Петков е поел ангажимент да закрие 83% от въглищните централи у нас, което слага под риск енергийната сигурност на страната ни от една страна, а от друга – обрича над 100 хиляди души да останат без работа.

Минути по-късно Кирил Петков стартира трибунката си пред медиите в Народното събрание, казвайки, че през днешния ден страната ни е измежду първите 10 страни, която има асимилиране на заплащане по Плана за възобновяване и резистентност.

Намаляването на въглеродните излъчвания не стартира от проекта за възобновяване, а от техните задължения, сподели още Петков, когато бе пресечен от Жечо Станков. Петков го попита кой е поел уговорката България да понижи въглеродните излъчвания?

Последва говорене един през различен. Кирил Петков лиши микрофона на Станков, който си откри различен. Петков го предложения на трибунката до него, а Станков продължи да изброява какво чакат жителите – като саниране, безвъзмездна топла вода, електрическа сила. На това Петков отвърна: „ Едни хора, които са управлявали 12 години, които похарчиха 3 милиарда за турската тръба… ”

Наложи се да се намесят и Теменужка Петкова, и Асен Василев. " Счупихме всички корупционни практики и от това доста ви боли ", сподели Василев към ГЕРБ.

При опита на Кирил Петков още веднъж да се качи на трибунката и да даде изказването си, Станков от ГЕРБ съобщи: " Пълна неистина. В проекта написа, че 83% от централите би трябвало да бъдат затворени. Искаме да санираме, всички български жители желаят това. Хората заплащат по-високи сметки, с помощта на вашата политика в енергетиката ". Кирил Петков отговори, че Политическа партия в никакъв случай няма да поддържат ГЕРБ и нямат кюлчета в чекмеджетата, а Теменужка Петкова му отвърна: " Вие пък имате парапети ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР