Кирил Петков не е куриер, а премиер. Това заяви президентът

...
Кирил Петков не е куриер, а премиер. Това заяви президентът
Коментари Харесай

Радев вдигна мерника на Петков. Нарече го куриер

Кирил Петков не е пощальон, а министър председател. Това съобщи президентът Румен Радев във връзка импортираното от кабинета френско предложение за Северна Македония във Външната комисия в Народното събрание. В сряда кабинетът си изми ръцете и на пожар реши, че всяка концепция по тематиката ще отива напряко в комисията.

Кабинетът по този начин и не можа да създаде българско предложение за Северна Македония, а в този момент внася френското. При това трансферира цялата отговорност върху Народното събрание, без да съобщи позиция. Министър ръководителят не може да внася непознато предложение без свое мнение. Той не е пощальон, а министър председател. Моята позиция е ясна и тя е от КСНС, отсече Радев.

 „ Предложенията на Френското председателство са стъпка в вярната посока, само че остават редица въпроси, които би трябвало да бъдат изяснени преди да се вдигне ветото ”, разяснява Румен Радев. Франция прикани Скопие да се откаже от езика на омразата, да отбрани правата на българите в конституцията си и да съблюдава контракта за добросъседство.

„ Вписването на българите в Конституцията на РСМ преди началото на договарянията е наложително, само че незадоволително изискване. Не по-малко значимо е да има ясни механизми и измерими критерии за премахване на десетилетната политика на дебългаризация, кражба и имитация на българската история ”, сподели още президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР