Кирил Петков и Асен Василев трябва да се дръпнат от

...
Кирил Петков и Асен Василев трябва да се дръпнат от
Коментари Харесай

Борисов: Ако имаме бюджет и програма, ако изчистим емоциите, ще се разберем и за физически лица

Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да се пернат от министерските постове и да се направи програмен кабинет, който да изкара цялостен мандат от 4 години ", сподели Борисов във връзка на . В него министър председател е Николай Денков, Кирил Петков е вицепремиер по Шенген, Еврозоната, контрол и ръководство на службите, Асен Василев е вицепремиер по Плана за възобновяване и резистентност и финансов министър - Асен Василев, Атанас Атанасов е вътрешен, а Весела Чернева - външен министър

" Имената не ме интересуват. Мисля, че и сътрудниците от Политическа партия и Демократична България виждат, че по-подготвен министър председател от мен няма, само че аз се дръпнах на първия ред, с цел да дадем късмет да има държавно управление. Според мен и Кирил, и Асен би трябвало да се пернат обратно, да се направи програмен, експертен кабинет и той да ръководи четири години ", подчерта Борисов.

По думите му най-вероятно това е вътрешно следено изпускане на имена, защото пред ГЕРБ подобен лист не е представян.

" Ако е правилно, че Атанас Атанасов... с всички всички служби на Министерство на вътрешните работи - БОП, Полиция, Жандармерия, Гранична, Вътрешна сигурност... Плюс службите - ДАНС, Цивилно, Военно разузнаване - при Кирил Петков, това е безусловно недопустимо за нас.. Естествено, че ще желаеме да има хора от ГЕРБ ", безапелационен беше някогашният министър председател.

По думите му, в случай че от ПП-ДБ в действителност предложат тези лица, от ГЕРБ ще предложат също свои знакови фигури - Томислав Дончев, Делян Добрев и така нататък

" Ако отиваме на избори, преди този момент да имаме бюджет и сме длъжни това с ПП-ДБ да го създадем, длъжни сме. Ако имаме бюджет и стратегия и в случай че почистим страстите, мисля, че ще се разберем и за физически лица ", разяснява още Борисов.

Той приказва и по тематиката за бюджета.

" Вчера в МФ разбрахме какъв брой в действителност тежко е финансовото положение на страната и опитите да се върне бюджетът още веднъж на служебното държавно управление са освен неправилни, само че и подли, също така и безотговорни. Тогава президентът може с цялостно право да ни назова с всички имена - от " шарлатани " до " безотговорници ", каквото желае да каже - все ще е вярно ", съобщи водачът на ГЕРБ и продължи:

" Днес ние ще получим бюджета. Той е основата на политиките на каквото и да е държавно управление, с каквито и да е персони. Отговорност, в това число и на партиите, които не са в договарянията, само че които заедно и обилно в предходните парламенти раздаваха пари, намаляваха налози. Сега би трябвало да си понесем отговорност тъкмо тук в Народното събрание, а не да върнем бюджета на финансовото министерство и да желаеме те да ни го показват с 3-процентен недостиг. Това е опит господин Асен Василев да се скрие от неуспеха на финансовата си политика ".

" За това ние също имаме виновност, ние също сме вдигнали ръка и сме дали своят вот за доста от нелепостите, направени в предходните парламенти. Това го е направило и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи, и Има Такъв Народ, и " Възраждане ", уточни Бойко Борисов.



 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР