Кирил Николов-Дизела се завърна от Шотландия, където на 16 септември

...
Кирил Николов-Дизела се завърна от Шотландия, където на 16 септември
Коментари Харесай

След два много успешни старта Дизела е 6-и в Световните серии по скайрънинг

Кирил Николов-Дизела се завърна от Шотландия, където на 16 септември се организира надпреварата Salomon Ring of Steall Skyrace. Бягането е част от Световната купа и е с дължина 28 км и 2500 м позитивна денивелация.

Българинът финишира пети в конкуренцията на повече от 600 бегачи, а след конкуренцията показа: “Състезанието бе доста тежко, конкуренцията висока, а времето беше в допълнение тестване за участниците. Въпреки това, Ring of Steаll е към този момент един от обичаните ми стартове и следващата година наложително ще вземам участие още веднъж.”

Дизела приключи с време 3 часа 29 минути и 40 секунди. Първи стана норвежецът Кристиян Аргенмунд, който пробяга дистанцията за 3 часа 25 минути и 50 секунди.

В началото на месеца се организира и надпреварата The Rut в курорта Big Sky, щата Монтана (САЩ). Там Кирил зае четвърто място, което е и второто най-хубаво класиране за Дизела през сезона, откакто той финишира трети на Olympus Marathon.

За The Rut Кирил показа: „ Получи се ужасно тичане. Тази година конкуренцията бе още по-силна от предходната година, което може единствено да ме радва, тъй като значи, че спортът се развива. “ Първенец на The Rut тази година стана Аритц Егея.

До края на сезона остава едно съревнование – Limone Skyrace, чийто старт е на 14 октомври в Лимоне (Италия). Това ще е решаващото съревнование за крайното класиране на Световните серии по Скайрънинг. Към момента Кирил се подрежда на 6-а позиция в генералното класиране. Представянето му на Limone Skyrace ще отреди и мястото му измежду елита на планинското тичане за сезона. Дизела ще съчетае този старт и с конкуренцията за европейската купа във Вертикалния Километър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР