Кирил и Георги Домусчиеви и пристанищният оператор БМФ Порт Бургас

...
Кирил и Георги Домусчиеви и пристанищният оператор БМФ Порт Бургас
Коментари Харесай

БМФ Порт Бургас ЕАД дари хранителни пакети за 300 000 лв.

Кирил и Георги Домусчиеви и пристанищният оператор " БМФ Порт Бургас " ЕАД подариха хранителни пакети на стойност 300 000 лв.. Те са предопределени за няколко категории хора в Бургас, които имат потребност от поддръжка по време на изключителното състояние:

1. Семейства с дребни деца.

Община Бургас изиска от шефовете на всички учебни заведения и детски градини на своя територия лист със фамилии, които имат потребност от подобен обществен пакет. Тя към този момент разполага с нужните адреси и телефонни номера. 1200 фамилии ще получат хранителен пакет от това подаяние двукратно. Той ще съдържа съществени артикули - олио, варива, дълготраен салам, сирене, кашкавал, нещо сладко... Днес разносът започва с Центъра за специфична просветителна поддръжка, бившето помощно учебно заведение. Там дарението ще получат 21 фамилии. Раздаването продължава по лист през идващите дни.

2. Хора в затруднено състояние.

Хора с разнообразни болести, в беднотия, самотни, само че неотговарящи на условията за приемане на хранителна помощ по другите оповестени стратегии, ще получат по тази. Тук бенефициентите още веднъж ще са 1200 и раздаването двукратно.

3. От на следващия ден стартира разнос на безвъзмездна храна в Центровете за настаняване от фамилен вид в Бургас. В тях са настанени 54 деца - без родители или изоставени от биологичните си родители. Те ще получават всекидневно закуска, подкрепителна закуска в 10 часа, обяд, следобедна закуска и вечеря.

 

Община Бургас благодари на " БМФ Порт Бургас " и на всички други донори, които оказват помощ на най-уязвимите хора по-лесно да преживеят тази пандемия, която сложи на тестване всички ни. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР