Кирил и Асен лъжат. Лъгаха за МРРБ, за Македония, за

...
Кирил и Асен лъжат. Лъгаха за МРРБ, за Македония, за
Коментари Харесай

ИТН: Кирил и Асен излъгаха за парите за пътища, хеликоптерите и Македония

Кирил и Асен лъжат. Лъгаха за Министерство на регионалното развитие, за Македония, за хеликоптерите. Вчера Асен Василев сподели, че за каквото съм споделил от трибуната, съм си платил. Дело има, само че то още не е почнало. Това сподели зам.-шефът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Днес той и членове на управлението на партията дадоха конференция за медиите в Българска телеграфна агенция, оповестява „ 24 часа “.

Знаете, че предходното ръководство в което участвахме, бяха наговорени прекомерно доста неистини за нас, тиражирани не като ваша концепция, а като казани истини от Политическа партия. Истината стартира да излиза едвам в този момент, разяснява първоначално Йорданов.

На 28 ноември Конституционният съд разгласи, че решението на Народното събрание, с което през април бяха платени половината от парите по договорите за пътно поддържане, опонира на главния закон.

Как се стигна до това решение? Искам да ви напомня, че на една и съща дата – 15 април, внесохме две разнообразни решения в Народно събрание. Едното беше подписано от Тошко Йорданов и депутатите от Има Такъв Народ. В него без да се изземват никакви функционалности беше казано, че Народно събрание утвърждава изпълнителната власт да предприеме дейности и да си извърши функционалностите, като естествено това се прехвърляше на Министерство на регионалното развитие, сподели Гроздан Караджов. Станало обаче тъкмо противоположното и „ тези текстове бяха препоръчани от Политическа партия и писани персонално на компютъра на Лена Бориславова “.

Това не е първото им, а мисля, че четвъртото им тъпчене на конституцията, сподели Караджов.

Аз съм задоволен, тъй като излиза истината под какъв напън се работеше и по какъв начин се спъваше работата на Министерство на регионалното развитие и на мен персонално като министър, добави той.

Спомняте си по какъв начин това беше употребявано за мятане на подмятания за опит за корупция от страна на Има Такъв Народ, по какъв начин се опитваме да вземем парите и да ги дадем на ГЕРБ и Движение за права и свободи. В момента излиза, че Конституционен съд е нахранил техните компании, сподели пък Тошко Йорданов.

Относно настояването на „ Промяната “ в Министерството на финансите да се направи комисия, която да заплаща пари на компаниите единствено, в случай че са си свършили работата, Йорданов сподели: По този метод се сътвори корупционна скица в Министерски съвет за тези пари, тъй като когато една компания е изпълнила своите контракти, изобщо не разясня дали те са положителни или неприятни, министърът не може да изнудва тези компании и да вземе някакви пари. Когато обаче направиш комисия под шапката на финансовия министър, тези компании стават подвластни да си получат парите от тези комисии, добави той.

И описа, че чувал за „ емисари “, които ходели по компаниите с заричане да им оправят проблемите с комисията против 4%.

Ето, в този момент излезе решението на Конституционен съд и ние сме прави. Тези компании в този момент освен ще си вземат парите, само че ще осъдят страната да им ги върне с лихви, които ще платим всички ние.

Вчера или оня ден гледах някой от Политическа партия, който сподели, че медицинските хеликоптери са тяхна концепция. Истината е, че тази тематика беше повдигната в „ Шоуто на Слави “ през 2017 година Но няма значение кой я е повдигнал първи, тъй като е значимо да се осъществя. Хора умират поради прелестните пътища, които имаме, сподели Йорданов.

С назначението на изпълнителния шеф на въпросната компания, която трябваше да направи публичните поръчки и площадките за медицинските хеликоптери – първо господин Гвоздейков бе назначен, не се е явявал на конкурс, макар че в съдружното ни съглашение бе записано, че постове ще се вземат след състезания. За назначението му съвещанието на Министерски съвет бе отсрочено от сутринта за следобяд, с цел да може сутринта господин Гвоздейков да бъде освободен като народен представител за длъжността. Тук се търсеше пост за човек, сподели някогашният зам.-министър на финансите Пламен Данаилов. Според него публичната поръчка се е провалила, тъй като в България имало свободни медицински хеликоптери, които обаче страната не купила и по тази причина те били продадени в чужбина.

Единствената компания, която се е явила за публичната поръчка е предложила цена с 20% повече от заложената. Шест броя костват 120 млн. лева, а наличните евентуално са били за към 105 млн лева, допустимо е да е имало подобен миг. Друг въпрос, който се появява е за какво Министерският съвет да прави тази поръчка, откакто сдружението отиде в Министерството на превоза, сподели още той. Според него нямало логичност сдружението да е позиционирано в това министерство.

Напуснахме това ръководство поради нарушаването на съдружното съглашение след повдигането на ветото за РСМ. Там стана тъкмо това, което казвахме. В РСМ българите в този момент са тероризирани повече, в сравнение с преди, добави той.

На Кирил Петков не му пука за българите в Македония. Може да е бяла якичка и жител на света, само че не му пука за българите там. Едно такова неверно решение рефлектира върху наши сънародници зад граница – в случай че кажеш, че си българин страната те уволнява от държавна работа, стоварва всичките механизми на гърба ти. Ако си върнете издънките преди и след повдигане на ветото, ескалацията е след повдигане на ветото. За тези хора там България би трябвало да е бранител, не знам дали ви пука за това, тъй като ние тук нали си живеем добре, сподели още Йорданов.

Сделката с медицинските хеликоптери беше нагласена за групичка в Политическа партия и откакто те към този момент не са във властта, българските жители изгубиха опцията си да имат такива хеликоптери, акцентира Йорданов.

Заживяхме в един фиктивен свят, сподели пък Филип Станев. Той настоя, че като че ли не живеем в демократична страна в Европейски Съюз, а „ в една приказка за Пинокио “.

Когато лъже той, му пораства носът. А баща Карло се грижи за това момче. Татко Петко Петков, който е татко на Кирил Петков, прави същото за своето дребосъче, на което му пораства носът и това се удостоверява от Конституционния съд, сподели Станев.

Шегите са си смешки, само че истината е, че се докарахме до цялостен парадокс. Затова, в случай че е останало малко разсъдък в баща Петко, дано накара Кирил Петков да спре да лъже, а в случай че не, да го закара на Дунав и да го накара да лъже, до момента в който не построим трети мост над реката, добави той.

Това не е готвене за избори. Просто, когато излезе истината, е хубаво да се види, тъй като другояче остават единствено лъжите, сподели Йорданов.

Ще участваме в последващи избори, съобщи зам.-шефът на Има Такъв Народ. И позволи, че предходните избори са били фалшифицирани.

Хартията няма да направи по-честни изборите. Има Такъв Народ отстрани хартията в първия парламент, в който влязохме, тъй като тя разрешава на ГЕРБ и Движение за права и свободи да си вършат платен избор. Машините бяха опорочени от Политическа партия. Ако седнете и поровите по секции, бих желал да ми обясните внезапното повдигане на просветителния ценз измежду ромското население, което е решило да гласоподава на машина за Политическа партия и Демократична България, сподели Йорданов.

Всеки драпа в частта, в която има въздействие, с цел да изкриви вота, безапелационен бе той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР