Кирил Добрев и яростна компания от дебеловрати момчета се опитаха

...
Кирил Добрев и яростна компания от дебеловрати момчета се опитаха
Коментари Харесай

Вижте как Кирил Добрев и дебеловрати момчета се опитаха да нахлуят на конгреса на БСП

Кирил Добрев и гневна компания от дебеловрати момчета се пробваха да нахлуят на конгреса на Българска социалистическа партия, откакто делегатите отхвърлиха предлагането на Петър Витанов и Крум Зарков да бъдат прекъснати пълномощията на ръководителя на партията Корнелия Нинова.

Предложението им беше подкрепено от 221 делегати на форума и отхвърлено с гласовете на 537 от присъстващите в залата.

 

След като " опитът за прелом " не съумя, залата се успокои и Нинова стартира на чете политическия си отчет.

Тогава Кирил Добрев отпред на тази агитка, влезе в битка с защитата на конгреса, напирайки да нахълта в залата, с цел да изложи своите позиции " по какъв начин Българска социалистическа партия да стане нова лява партия ".

Нинова продължи умерено да чете отчета, без да обръща внимане на скандалджиите.

Подбутвани от Кирил Добрев дебеловратите, които излъчваха очевидна угриженост към партийните каузи, напираха към входовете на залата - въодушевена от тях агитката последователно се наежи, стартира да скандира " Оставка ", да рита и да блъска защитата. 

 

И всичко това се развихри пред очите на две дузини посланици на страните от Европейски Съюз, на Съединени американски щати, Русия, Северна Македония, на страни от арабския свят и Америка, които бяха поканени като посетители на форума на Българска социалистическа партия. И видяха като на длан по какъв начин се води либерален спор у нас.

 

Още на пленума в петък Добрев предизвести Българска социалистическа партия, че ще направи скандал на конгреса и че ще попречи на регистрациата на Българска социалистическа партия за изборите.

Добрев подчертал, че има въздействие в съда, с цел да оспори решенията на пленума, което изумило сътрудниците му. Корнелия Нинова реагирала мълнеоносно: " Кого заплашвате? Заплашвате Българска социалистическа партия, не мен. Ти чуваш ли се какво приказваш? ".

Тя се обърнала към членовете на пленума: " От тези хора зависи дали ще го допуснем. Разбрахте ли, приятели, какво стои зад всички блокажи на Националния съвет, изговорено от Кирил Добрев - Българска социалистическа партия да бъде блокирана в съда и да не може да се яви на изборите, ето това е! Благодаря, че си го изговори и си призна ", споделила още  Нинова.

 

И тъй като в петък опитът му не съумя - Българска социалистическа партия се записва за вота, Добрев реши да " подпали " конгреса с концепциите си за промяна в партията. Но и този опит не съумя, макар силовите дейности.

Затова пък лъсна същинското лице на загрижения за имиджа, за положителното име, за левите хрумвания и за смяната в Българска социалистическа партия Кирил Добрев.

 

На нито един партиен конгрес делегати или членове на която и да е партия не са си разрешавали такова хулиганско държание.

 

" Вчера бях може би единственият, който на Национален съвет помолих да не се подхващат дисциплинарни ограничения с вярата тези хора по-скоро да си създадат съответните морални заключения и да не повтарят такива дейности. Видимо съм ги надценил - те нямат морал ”, съобщи Ерменков и предложи членовете на конгреса, които участваха в тези грозни подиуми, да бъдат изключени от Българска социалистическа партия. Решението беше взето с 490 гласа " за ", 82 " срещу " и 28 въздържали се.

 

В същото време ръководителят на младежката организа на Българска социалистическа партия Габриел Вълков изригна яростно:  " Днес се организира едно от най-абсурдните съвещания на Конгреса на Българска социалистическа партия. Първо - през днешния ден платена защита залостваше вратите на залата и не ме допускаше вътре. Представяте ли си, че някакви инцидентни за Българска социалистическа партия хора, от някаква охранителна компания, платени от моята партия, с част от моя членски импорт, не ме позволяват на Конгреса на моята партията? Партията, на чието Младежко обединяване съм ръководител, не ме позволява до съвещанието на личния ни конгрес, на който, с изключение на всичко останало, съм определен и като най-младия пратеник. Има граници, и те бяха преминати ", категоричен бе Габриел Вълков,е Вълков. И пита:  " Това ли е подмладяването на партията? Да изключваш млад евродепутат, да изключваш млад общински консултант в София, да изключваш млад основен секретар на регионален град и така нататък Това ли е подмладяването на Българска социалистическа партия? До тук ли стигнахме, другари…? ". 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР