Кипърският бизнесмен, който живее от дълги години в Пловдив Анастас

...
Кипърският бизнесмен, който живее от дълги години в Пловдив Анастас
Коментари Харесай

Съдът поряза арестувания култов бизнесмен Тасо

Кипърският предприемач, който живее от дълги години в Пловдив Анастас Иос Симилидис - Тасо остава в ареста, реши съдът в Пловдив. Мотивите на магистратите са че кипърецът е упрекнат в осъществяване на доста тежки закононарушения в продължение на 10 години,предаде БЛИЦ.

Адвокатът на обвиненият - Красимир Елдъров изиска от съда клиентът му да бъде пуснат с по-лека мярка, тъй като имал заболяване на дванедестопръстника и му предстояла тежка интервенция, която била планувана. Защитата посочи, че Тасо има 5 деца, за които се грижи.

Самият Тасо сподели, че има тежко заболяване на хранопровода, повръща храната назад, не може да диша и това му пречи. Именно поради този факт адв. Елдъров изиска да бъде направена съдебномедицинска експертиза, която да покаже дали Тасо може да остане в ареста без лекуване. Магистратите обаче бяха непреклонни и акцентираха, че има заплаха предприемачът да се укрие, а и преди време е бил свикан от районния съд пред родината си, само че не се е явил.



Както единствено БЛИЦ заяви, след ареста на Тасо наши източници разясниха, че някогашен чиновник на БОП в Пловдив е забъркан в закопчаването на паметния предприемач, непрекъснато му създавал проблеми и по-късно против големи суми пари ги оправял. Кипърецът знаел за тази грозна игра, само че не можел да се откъсне от бившето ченге. Именно бопаджията подавал сигнали за закононарушения на Тасо в разнообразни страни на Европейски Съюз. Малко след мярката за неотклонение се гледа и дело за екстрадиция по европейска заповед за арест на Тасо в Кипър. Съдът обаче отсрочи, защото липсва преведена страница в документите на ЕЗА.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР