Кипърските турци са съсобственици, а не малцинство в Кипър. Това

...
Кипърските турци са съсобственици, а не малцинство в Кипър. Това
Коментари Харесай

Копнежите на гърците в Кипър, че това е техен остров, никога няма да се сбъднат, предупреди Ердоган

Кипърските турци са съсобственици, а не малцинство в Кипър. Това съобщи в изявление за гръцки вестник турският президент Реджеп Ердоган. По думите му кипърските гърци се държат по този начин, като че ли се намират на гръцки остров, само че предизвести, че " тези копнежи в никакъв случай няма да се осъществен ".

" Кипърските турци са съсобственици и в никакъв случай няма да изпаднат до състояние на малцинство, както желаят кипърските гърци ", посочи Ердоган.

Около създалата се полемика след изявлението му, че Лозанският контракт от 1923 година би трябвало да се обнови, той сподели, че Турция почита тази конвенция и извършва нейните клаузи.

" От друга страна през днешния ден са налице разнообразни условия, въпроси и способи за решение в сравнение с преди 94 години. Трябва добре да бъдат оценени изискванията на времето и да се приспособяваме към изменящата се среда ", сподели Ердоган.

Той добави, че пълноправното участие на страната в Европейския съюз остава стратегическа цел на Турция " макар двойните стандарти " на Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР