Кипър подготвя държавните болници за най-лошия сценарий на развитие на

...
Кипър подготвя държавните болници за най-лошия сценарий на развитие на
Коментари Харесай

Кипър подготвя държавните болници за най-лошия Covid сценарий

Кипър приготвя държавните лечебни заведения за най-лошия сюжет на развиване на Covid пандемията. До средата на януари те ще получат още 32 апарата за вентилация, което ще усъвършенства в допълнение здравното им съоръжение и готовността им при нова вълна на пандемията, оповестиха през днешния ден от Държавната организация за здравни услуги.

Закупуването на спомагателните апарати е обезпечено още през лятото на предходната година.

По-късно този месец се чака за работа в Кипър да дойдат и трима лекари от Гърция, експерти по интензивно лекуване.

Досега Държавната организация за здравни услуги, която ръководи всички държавни лечебни заведения в страната, за подсилване на личния състав в тях е наела в допълнение 62 медицински сестри и трима лекари, които към този момент са встъпили в служба.

Организацията е подготвена за най-лошия сюжет и ползва оперативния проект за ръководство на пандемията, увери нейният представител Хараламбос Харилау.

От предишния понеделник до момента, когато ежедневно броят на новозаразените е четирицифрен, позитивните случаи надвишиха 26 000.

Нарастват, въпреки и не внезапно, приетите в болница с ковид, като за второ следващо денонощие те са над 200. Около 85% от тях не са имунизирани.

Заради увеличението на броя на заболелите, % на категоричност от направените проби и броя на хоспитализациите, през днешния ден управляващите и специалистите в Кипър разискват нови по-строги ограничения за прекъсване на вируса.

Довечера, след следобедното съвещание на здравния министър Михалис Хаджипанделас и членовете на Научния съвещателен комитет, ще последва среща при президента Никос Анастасиадис.

Той ще бъде осведомен от членовете на комитета за обстановката и предложенията им за спомагателни ограничавания. На срещата ще участват и 6-ма министри.

Решенията ще бъдат взети на утрешното съвещание на държавното управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР