Кипър не участва в никакви планирани военни удари срещу Сирия,

...
Кипър не участва в никакви планирани военни удари срещу Сирия,
Коментари Харесай

Кипър не планира удари срещу Сирия

Кипър не взе участие в никакви планувани военни удари против Сирия, съобщи в сряда представител на държавното управление Продромос Продрому.

Той също по този начин даде уверения, че няма заплаха за сигурността на Кипър от такива интервенции.

Продрому сподели, че Никозия не е получила претенции от други страни да дават уреди за военните си интервенции против сирийския режим.

" Трябва да е ясно, че Кипър е отвън зоната на деяние ", сподели той. " Република Кипър не взе участие в никакви интервенции, които други сили могат да възнамеряват ", сподели държавният представител. Той разяснява вероятното потребление на английските бази в Кипър.

Статутът на базите е прочут, сподели той.

На въпрос дали Париж е подал искане за други уреди на острова, Продрому съобщи, че съдействието на Кипър с Франция и други сътрудници от Европейски Съюз е непрекъснато. Той сподели, че неотдавна Кипър и Франция организира взаимни издирвателни и избавителни учения, само че не военни.

Всички вероятни военни интервенции в района, сподели той, " не засягат Република Кипър ".

Американският президент Доналд Тръмп и западните съдружници обявиха, че обмислят военни дейности, с цел да санкционират сирийския президент Башар Асад за нахлуване със зарин в град Дюма.

Ако Обединеното кралство реши да се причисли към всяка офанзива против Сирия, въздушната база в Акротири съгласно английските медии се чака да играе значима роля в интервенциите.

Британската база е била употребена във въздушната акция против Ислямската страна в Ирак и Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР