Кипър изгражда първата си интегрирана жилищна структура за настаняване на

...
Кипър изгражда първата си интегрирана жилищна структура за настаняване на
Коментари Харесай

Кипър изгражда нов комплекс за мигранти с детски площадки и магазин |

Кипър построява първата си интегрирана жилищна конструкция за настаняване на противозаконни мигранти, която ще може да приема до 2000 души. Страната чака нови бежански потоци от Афганистан.

Първият стадий от строителството на новия мигрантски комплекс стартира през септември и ще обезпечи настаняване на до 400 души, заяви БНР. Той би трябвало да влезе в употреба през втората половина на идната година, оповестиха от вътрешното министерство.

В комплекса ще бъдат изпращани хора, които напущат първичния приемен център, до окончателното разглеждане на молбите им за леговище. Целта е процедурата да приключи в границите на 2-3 месеца.

Предвижда се в зоната да има детски площадки, спортни уреди, дребен магазин за хранителни артикули, а децата ще посещават близкото главно учебно заведение. Живеещите в комплекса ще могат да излизат от него, само че би трябвало да се връщат за нощуване.

Кипърските управляващи форсират плановете в отговор на нараствания брой търсещи леговище, защото се чакат нови бежански потоци към страната от Афганистан, съобщи вътрешният министър Никос Нурис.

Приемният бежански център, към който се насочват всички новопристигнали на острова мигранти, е претъпкан, като в него са настанени над 1000 души, двойно повече от потенциала му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР