Кипър е посрещнал повече от 3,2 млн. туристи през миналата

...
Кипър е посрещнал повече от 3,2 млн. туристи през миналата
Коментари Харесай

Кипър отчита добра година за туризма

Кипър е посрещнал повече от 3,2 млн. туристи през предходната година, което е растеж от 65% по отношение на 2021 година, заяви Статистическата работа. Целта на туристическата промишленост за идния сезон е пристиганията и приходите да надминат постигнатото през 2022 година и да се приближат до тези от рекордната 2019 година, оповестява БНР.

Кипърският туризъм е по-устойчив и не зависи от съветския пазар, разгласи заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос основния извод от резултатите от предходната година.

Туристическите пристигания през нея съставляват 80% от броя им през рекордната за Кипър 2019 година, а приходите в бранша са 90% от нея.

Това е „ голям триумф “ за туристическата промишленост на страната, който е реализиран макар загубата на основния съветски пазар, до неотдавна втори по величина, показаха задоволството си Саввас Пердиос и представители на бизнеса.

Средиземноморският остров е провокирал нараснал интерес от страните от Европейски Съюз, като пристигналите от тях са нарастнали с 24%, демонстрират данните.

Най-голям растеж – от 133%, записват гостите от Полша, а Германия и Швейцария слагат 20-годишни върхове.

Според заместник-министър Пердиос съвсем цялостното постигане на приходите в туризма на равнището от 2019 година подрежда Кипър в топ 20 на страните в света по бързо възобновяване на бранша след рецесията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР