Кинодебютът на Галин Стоев Безкрайната градина ще даде старт на

...
Кинодебютът на Галин Стоев Безкрайната градина ще даде старт на
Коментари Харесай

"Безкрайната градина" на Галин Стоев дава старт на "Киномания" днес

Кинодебютът на Галин Стоев " Безкрайната градина " ще даде старт на фестивала " Киномания " довечера, 16 ноември. Премиерата е от 19 ч. в Зала 1 на НДК.

" Може би най-нежният български филм " - по този начин екипът дефинира " Безкрайната градина ", който събира в " любовен четириъгълнис " артистът от " Сфумато " Димитър Николов (с премия " Златна роза " за основната роля в " Христо " ), приключилата в Хърватия Елица Матева, манекенката Глория Петкова, както и Мартин Димитров (сериалът " На границата " по БНТ). Съсценарист на Галин Стоев е честият му сътрудник на българска сцена Яна Борисова, а продуценти - " Агитпроп ".

Над 50 заглавия ще покаже 31-ото издание на " Киномания ", което продължава до 30 ноември. Сред българските са още семейният/детски филм " Лили Рибката ", дебютиралият в състезанието на Токио " Кораб в стая " и новата документална творба на Адела Пеева " Да живее България ".

Акценти в програмата са носителят на " Златен лъв " от Венеция " Формата на водата " на Гийермо дел Торо, провокиралият скандал в Русия " Матилда " на Алексей Учител, " Субурбикон " на Джордж Клуни по сюжет на братя Коен, " Борг/Макенроу " за едно от най-големите съперничества в света на тениса и черната комедия " Три билборда на отвън града " на Мартин Макдона - притежател на премията на публиката от Торонто. Маслената анимация " Да обичаш Винсент ", която излага доктрина за последните дни на огромния художник Винсент ван Гог в стила на неговите картини, също ще бъде показана на фестивала.
Отвъд това " Киномания " ще покаже нормалните си детска и френска стратегия и ще отпразнува три актьорски годишнини - Джейн Фонда, Джак Никълсън и Дъстин Хофман на 80 години. Пълна стратегия на фестивала, както и опция да се закупят билети онлайн, има на неговия уебсайт.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кино (943)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР