Кино-литературният фестивал Синелибри връчи своите награди. Испанският филм Една любов

...
Кино-литературният фестивал Синелибри връчи своите награди. Испанският филм Една любов
Коментари Харесай

Испанският филм Една любов - пълнометражният филм, отличен на Синелибри

Кино-литературният фестивал " Синелибри " връчи своите награди. Испанският филм " Една обич " беше отличен в интернационалния конкурс за пълнометражен филм, а в категорията за писмено кино премията получи кино лентата на режисьора Вим Вендерс, отдаден на един от най-големите модерни художници и скулптори Анселм Кифер. Председател на журито тази година е артистът Уилям Болдуин.

Фамилията Болдуин надали има потребност от показване. Актьорският гений на четиримата братя, които я носят - също. Единият от тях - Уилям описа и пред българската аудитория за звездното си семейство.

" Заминавайки за Холивуд на някои хора им се постанова да се разделят със своите другари и фамилии. На мен не ми се наложи да върша това, тъй като цялото ми семейство е в Холивуд. Съпругата ми Чайна Филипс е прочут музикант. Групата ѝ има доста награди " Грами ". Чичото на децата ми е Алек Болдуин, а негова брачна половинка беше Ким Бейсингър. Тяхната братовчедка е омъжена за Джъстин Бийбър. Така че и да желая, не бих могъл да избягам от Холивуд ", сподели Уилям Болдуин, артист и ръководител на журито.

През тази година фестивалът " Синелибри " е отдаден на метаморфозите, а филм за метаморфозата в човешката душа по пътя към себепознанието, получи огромната премия на журито.

" Гледахме деликатно всички филми. 3-4 от тях бяха повече от фантастични и за мен е голяма чест да разглася, че спечелилият е испанският филм " Една Любов ", сподели още Болдуин.

За повторно беше връчена и премия за документален филм. Получи я режисьорът Вим Вендерс.

" Неговото писмено кино съдържа доста живописност. В случая става дума и за художник филмът " Анселм " за Ансел Кифер и е в действителност забележителна атмосферата, която той препредава. Гмуркаме се в монументалното творчество на Анселм ", уточни Жаклин Вагенщайн, шеф на фестивала " Синелибри ".

Превръщането на думите от книгите в облици на екрана е събрало рекордните 30 хиляди фенове в кинозалите още през първите 2 седмици на Синелибири. Фестивалът продължава до 30 октовмри.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР