Кинако е една от многото японски съставки, произведени от соя.

...
Кинако е една от многото японски съставки, произведени от соя.
Коментари Харесай

Какво е кинако и как да го използвате?

Кинако е една от многото японски съставки, създадени от соя. Това е изсушено, смляно и изпечено соево брашно. Кинако е златисто на цвят и има прахообразна текстура.Ароматът му е топъл и прелестен, като прилича този на орехи или печени фъстъци.

Традиционно кинако се употребява като фалшификация за десерти и е изключително известно, когато се съчетава с мочи (оризови десерти) или вагаши (бонбони в японски стил).

 Какво е кинако и по какъв начин да го употребявате? Снимка: Севда Андреева

Десертите постоянно се накисват с кинако поради неговия неподсладен, само че прелестен мирис. Кинако може да се смесва с бяла захар за по-сладка нотка.

Сега ви предлагаме да видите няколко метода, по които можете да употребявате кинако. Експериментирайте с него и се потопете в магията на японската кухня.

 Какво е кинако и по какъв начин да го употребявате?

В печива

Кинако може да се употребява във всевъзможни тестени артикули като всяко друго брашно. Правило е да замените 1/4 от общото количество, което е належащо за дадената рецепта, макар че можете да си позволите и до 1/3. Кинако има доста мощен усет, по тази причина би трябвало да бъде употребявано умерено. Трябва да се означи още, че прибавянето на кинако към печени артикули понижава наличието на влага. Следователно количеството течностите или мазнините би трябвало да бъде надлежно поправено.

 Какво е кинако и по какъв начин да го употребявате?

В питиета

Заради високото си наличие на протеини кинако се прибавя в смутита, шейкове, кафе. Освен че усилва хранителната стойност, придава и необикновен усет.

 Какво е кинако и по какъв начин да го употребявате?

В сладоледи

Кинако, неподсладено или подсладено, може да се употребява за гарниране на сладоледи или други студени десерти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР