Ким Либрери е изявен художник на визуални ефекти и е

...
Ким Либрери е изявен художник на визуални ефекти и е
Коментари Харесай

Технологиите, които променят Холивуд завинаги

Ким Либрери е изявен художник на образни резултати и е работил във филми като Artificial Intelligence и War for the Planet of the Apes. От девет години обаче той работи с технология, по-известна в средата на компютърните игри.

Може бе една от най-важните елементи за основаването на компютърна игра е архитектурата на игрите - програмен продукт, среда за конструирането на игрите от разработчиците - известна още като рамка или " мотор " на игрите (game engine). Софтуерът Unreal Engine, благосъстоятелност на Epic Games, предлага точно основите и инструментите, от които се нуждае всеки разработчик на игри. А технологията в този момент става все по-привлекателна и за телевизионните и кино продуценти.

Последната версия на технологията - Unreal Engine 5 - излиза през идната година. Очаква се тя да разреши на художници на образни резултати като Либрери да ползват графики и изображения непосредствено във филмовите подиуми.

Сътрудничество на технологии

" С обичайното основаване на филми режисьорът и операторът могат да снимат сцената на снимачната площадка. След това надолу по веригата ръчните фрагменти се насочват към креативните екипи от художници и дизайнери на виртуална действителност, които усъвършенстват материала с образни резултати и компютърно генерирани изображения (CGI) в обособена фаза на производството ", изяснява Либрери пред BBC, който в този момент е основен софтуерен шеф в Epic Games.

С помощта на Unreal Engine съдействието сред режисьора, кинематографа, дизайнера на продукция и екипите за виртуална действителност става незабавно като интерактивен развой.

" Unreal Engine 5 дава обещание по-нататъшното освобождение на артистичния развой, като улеснява взимането на виртуални светове, създадени за игрален филм и телевизия да вземем за пример, и стартирането им в архитектурата на играта в действително време ", показва Либрери.
 Холивуд поддържа 3,6 милиона работни места и дава $177 милиарда заплати
Холивуд поддържа 3,6 милиона работни места и дава $177 милиарда заплати

Тази промишленост обезпечава повече работни места от суровинния и енергийния бранш

Антъни Хънт е основен изпълнителен шеф на Cinesite, мултинационална група в областта на цифровите развлечения, чиято работа с образни резултати за филми включва блокбъстъри като Avengers: Endgame, Day Independence: Resurgence, Iron Man 3 и други.

Наскоро неговата компания употребява Unreal Engine за каскадно шоу онлайн, включващо подиуми на гонене, яростни юмручни борби и смъртоносни скокове.

" Всичко се случва тъкмо пред вас с реализатори онлайн, интерактивни реквизити и голям LED екран - което прави невероятно да се дефинира къде завършва живото деяние и къде стартира дисплеят ", споделя Хънт.

Всъщност филмовата промишленост от дълго време е заимствала технологията от прилежащата промишленост на компютърните игри. Но сегашните провокации за производството на филми и телевизия при рестриктивните мерки и блокирането поради новия ковид евентуално ще ускорят потреблението на технологията за игри в сектора.

Например софтуерите като Unreal Engine са изключително положителни за генериране на подиуми с огромна навалица, което в този момент би било невероятно за снимане, поради общественото разграничаване. Добър образец за такива подиуми са тези от кино лентата Rocketman, в който се споделя за младите години и пътя на Елтън Джон.
 Снимка 488051
Източник:

Дигитални декори

Компютърно генерираните декори също към този момент са значима част от снимането на един филм. Те могат да се комбинират с големи LED стени - великански екрани, формирани от обособени екрани.

" LED стените стават все по-популярни във филмовата и телевизионна продукция, тъй като разрешават на филмовите производители да снимат образни резултати посредством камерата и да манипулират цифровите обекти в една сцена в действително време ", споделя Либрери.

По думите на специалиста LED панелите (като тези, употребявани в паметния сериал The Mandalorian на Disney, част от вселената на Междузвездни войни) ще бъдат от голяма изгода за идните продукции, откакто рестриктивните мерки стартират да се отстраняват, тъй като основателите на филми могат да понижат доста пътуванията посредством основаване фотореалистични цифрови фонове. Това на процедура им разрешава да бъдат на всяко място, което изискат.

" Когато бъдат отстранени рестриктивните мерки за физическо снимане, режисьорите ще имат явен проект за това по какъв начин да снимат своите филми или телевизионни шоута, тъй като те към този момент ще го създадат най-вече на компютър ", добавя Хънт.
 Българската компания, която завладя Холивуд
Българската компания, която завладя Холивуд

За пътя на Chaos Group от софийския офис до премията " Оскар "

Какво ще значи това за актьорите и помощния личен състав, които работят в сектора?

Със сигурност съществува вероятността потребностите на индустриалния екип ненапълно да се трансформират. Някои функции могат да се трансформират с продължаващото потребление на компютърно генерираните изображения. Други пък могат да бъдат основани, показва Даниел Грийн от университета " Карнеги Мелън ".

Според него когато производството се върне към естественото, промишлеността ще би трябвало да бъде унифицирана и да направи промени, с цел да подсигурява, че сигурността е от първостепенно значение.

Друга позиция

Травис Клойд, основен софтуерен шеф на CMG Worldwide - компания, която съставлява 1 700 звезди, спортисти, музиканти, марки и исторически персони - вижда друга приложимост на софтуерите за структура на игри като Unreal Engine.

Голямата бизнес опция се крие във " възкресяването " на исторически персони и известни хора от предишното като Джеймс Дийн или Роза Паркс посредством техни цифрови близнаци, на база технологията за компютърно генерираните изображения, споделя Клойд.

И технологиите като Unreal Engine евентуално ще бъде употребена в този развой.

Създаването на филми, несъмнено, е бизнес, тъй че вярата се гради върху това, че новите технологии ще икономисват време и пари.

" Ще би трябвало да се снима по-малко на снимачната площадка и в постпродукцията. Ще има по-малка потребност от пътешестване и скъпи фотоси на място. След като хората изпитат този нов метод на работа, те ще открият, че той е доста по-лесен и стопански ефикасен ", обобщава Либрери.

Вече можем да кажем, че " виртуалната продукция е тук, с цел да остане ", приключва той.
 Снимка 488050
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР