Ким Хюйбрехтс поднесе най-голямата изненада от началото на Световното първенство

...
Ким Хюйбрехтс поднесе най-голямата изненада от началото на Световното първенство
Коментари Харесай

Световният шампион по дартс Питър Райт отпадна на 1/16-финалите

Ким Хюйбрехтс сервира най-голямата изненада от началото на Световното състезание по дартс, откакто детронира настоящия първенец Питър Райт след впечатляващ триумф с 4-1 сета в конфликта им от трети кръг на конкуренцията.

Въпреки че взе откриващия сет, Райт изглеждаше надалеч от най-хубавата си форма в зала " Алекзандра Палас " и 31-ият в схемата белгиец се възползва, с цел да постави несвоевременен завършек на акцията на 52-годишния състезател за трета международна корона.

След като направи съвършен старт на мача, Райт стартира да изпитва проблеми и не съумя да наложи волята си против отлично играещия Хюйбрехтс, който призна след края на мача, че именитият му противник е бил надалеч от познатото високо равнище.

" Просто играх играта си. Победих името Питър Райт, само че не и индивида зад него, той отсъстваше - би трябвало да бъда почтен за това. Обикновено той е 20 пъти по-добър от това, само че аз се възползвах от възможностите си и стигнах до успеха. Аз направих това, което трябваше да направя, само че той играе надалеч по-добре - всички го знаят, и аз не върша изключение. Щастлив съм, че надиграх международния първенец ", сподели белгиецът, който ще се изправи против сънародника си Димитри ван ден Берг в спор за място на четвъртфиналите.

Към " Урагана " на осминафиналите се причисли още Гъруин Прайс, който акцентира статута си на №1 в международната класация, откакто разруши петкратния отличник на планетата Реймонд ван Барневелд с 4-0, до момента в който Габриел Клеменс преодоля Джим Уилямс в откриващия дуел от вечерната стратегия с 4-3.



Днес програмата на Световното продължава с още любопитни конфликти и мачове на някои от любимците. В следобедния сеанс двукратният първенец Гари Андерсън играе с Крис Доби, а вечерта Майкъл ван Гервен има за противник Менсур Сульович. Двукратният вицешампион Майкъл Смит пък се изправя против Мартин Шиндлер.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР