Ким Чен-ян от Южна Корея бе избран днес от Общото

...
Ким Чен-ян от Южна Корея бе избран днес от Общото
Коментари Харесай

Ким Чен-ян от Южна Корея бе избран за президент на Интерпол

Ким Чен-ян от Южна Корея бе определен през днешния ден от Общото заседание на Интерпол за президент на интернационалната полицейска организация в конкуренция с деец от съветските служби за сигурност, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Другият претендент за поста беше руснакът Александър Прокопчук, само че против него се оповестиха Съединени американски щати, Англия и други страни от Европейски Съюз. Техният претекст е, че с избирането на Прокопчук на управителния пост Русия ще злоупотребява със системата за издаване на " червени бюлетини " за да преследва свои политически съперници. Досега генералът от съветското Министерство на вътрешните работи беше вицепрезидент на Интерпол.

Ким Чен-ян, който до момента бе изпълняващ длъжността президент на Интерпол, си обезпечи повече от две трети от гласовете на съвещанието на Общото заседание на организацията в Дубай. Мандатът му е до 2020 година, до края на четиригодишния мандат на предшественика си, китаеца Мън Хунвей, който бе задържан в Китай.

Франс прес цитира държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, който съобщи през вчерашния ден: " Насърчаваме всички страни и организации, членуващи в Интерпол и зачитащи правовата страна, да изберат честен президент. Според нас това е господин Ким ".

Четирима американски сенатори приканиха преди два дни в намерено писмо делегатите на 192-те страни членки на Интерпол да отхвърлят кандидатурата на Прокопчук.

Вчера Русия отхвърли обвиняванията, че желае за употребява Интерпол като инструмент против политическите си съперници. Ако бъде определен, 56-годишният военачалник ще работи " извънредно в полза на интернационалната полицейска общественост ", увери съветското вътрешно министерство, като посочи опита му и дефинира враждебната реакция за кандидатурата му като " неприемливо политизиране ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР