Ким Чен Ун ръководи изстрелването на ракетата Хвасон-12“. Снимка: КЦНАСевернокорейският

...
Ким Чен Ун ръководи изстрелването на ракетата Хвасон-12“. Снимка: КЦНАСевернокорейският
Коментари Харесай

Вчерашната ракета на КНДР била за настройване на мерника по Гуам

Ким Чен Ун управлява изстрелването на ракетата „ Хвасон-12 “. Снимка: КЦНА

Севернокорейският водач Ким Чен Ун дефинира вчерашното изстрелване на ракета със междинен обхват " Хвасон-12 " като един от стадиите за подготовка на удар по американския остров Гуам в Тихия океан, съобщи ТАСС, като се базира на организация КЦНА. Целта на тестването, ръководено персонално от Ким, била въздържане на американските въоръжени сили в региона.
" Ким Чен Ун изрази огромно задоволство от сполучливото изстрелване. Той означи, че последните ракетни опити са първа стъпка към подготовка за военна интервенция на Корейската национална войска в Тихия океан и въведения към сдържането на Гуам – предна база за намеса “, се споделя в известието на КЦНА. Освен това водачът на КНДР се разпоредил да продължи изстрелването на такива ракети по хипотетични цели в Тихия океан. Вчерашната ракета прелетя над северната част на Япония и падна в океана на 1180 км. източно от остров Хокайдо. За да стигне до Гуам, ракетата би трябвало да измине 3400 км и да прелети над Южна Япония.
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации осъди нощес новия опит с балистична ракета на Северна Корея, само че не вкара нови наказания против режима в Пхенян.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР