Ким Чен-ун от вчера е на посещение в Русия по

...
Ким Чен-ун от вчера е на посещение в Русия по
Коментари Харесай

След срещата между Путин и Ким Чен - ун: Какво се разбраха Москва и Пхенян?

Ким Чен-ун от през вчерашния ден е на посещаване в Русия по покана на съветския президент, само че не беше ясно къде тъкмо ще се срещнат двамата водачи, а също така срещата се пазеше в загадка до последно, преди Кремъл да я удостовери публично преди два дни. Първоначално се смяташе, че Путин и Ким ще се видят във Владивосток, само че това не се случи. 

Путин даде голям брой подмятания, че се разисква военно съдействие, само че разкри малко детайлности. Министърът на защитата Сергей Шойгу участва на диалозите, а от Кремъл показаха, че двете прилежащи страни са разискали чувствителни въпроси, които не са за публиката. Пред съветски медии Путин уточни, че Москва ще помогне на КНДР да построи спътници.

Пред държавни представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че въпросът с рисковете от нуклеарна война не е бил обсъждан. По думите му диалозите са били " значими и всъщност ". Песков добави, че Северна Корея се интересува от съдействие с Русия в региона на авиацията и превоза.

Путин сподели, че в този момент Ким възнамерява да посети военни и цивилен авиационни фабрики в съветския град Комсомолск на Амур и да инспектира Тихоокеанския флот на Русия във Владивосток.

Съставът на делегацията на Ким в Русия, със забележимото наличие на шефа на отдела за произвеждане на муниции Джо Чун Рионг, предполагаше дневен ред, претрупан със въпроси към съдействие в отбранителната промишленост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР