Километрични опашки от автомобили и бусове с украйнци, бягащи от

...
Километрични опашки от автомобили и бусове с украйнци, бягащи от
Коментари Харесай

Километрични опашки от украинци на румънската граница, българи посрещат свои близки

Километрични опашки от коли и бусове с украйнци, бягащи от вйната, чакат на ферибота Исакча, с цел да пресекат украйнско -руската граница. Много българи, също пътуват там, с цел да посрещнат свои близки или другари, с цел да им оказват помощ да се придвижат до България. " От румънска страна организацията е доста добра. За хората са обезпечени, вода, храна, топли питиета. На граничния пункт има дежурна кола за спешна помощ. Документите се обработват доста бързо. От украинска страна има големи опашки, тъй като фериботът е на 3 часа, а там чакащите са доста. На пункта има рейс с българска регистрация, който към този момент е в Румъния. Десетки хора минават пеш, а тук ги чака превоз ", описа пловдивчанинът Влад Еллис. Той и брачната половинка му Наталия провеждат събиране на филантропична помощ за възрастни и самотни хора в Одеса.

Повечето от преминаващите хора са възрасти, дами и деца. Част от мъжете настояват, че откакто настанят фамилиите си на несъмнено място, ще се върнат назад в Украйна, с цел да се включат в бойните дейности.

" Войната към този момент е на стадий, от който няма връщане обратно. По улиците в Киев, Харков и Николаев се водят боеве. 60% от моите познати към този момент са се записали в доброволни формирования. Последните дейности на съветската войска, стрелбата по гражданските обекти, всички нарушени контракти, голямата филантропична рецесия - всичко това обръща настроенията против Путин и от тези, които до момента бяха проруски настроени " разяснява пловдивчанинът.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР