Килърите не са разкритиИво Стаменов, началникът на отдел “Фискален контрол

...
Килърите не са разкритиИво Стаменов, началникът на отдел “Фискален контрол
Коментари Харесай

Издъхна данъчният шеф, прострелян насред София

Килърите не са разкрити


Иво Стаменов, началникът на отдел “Фискален надзор ” в Националната организация за приходите (НАП), умря през днешния ден във Военно-медицинска академия. На 18 декември м.г. 43-годишният държавен чиновник бе прострелян в центъра на София и 26 дни лекарите се бориха да спасят живота му. След серия интервенции, при които са му прелети огромни количества кръв, положението му се влошило внезапно в четвъртък и той умрял към 11 ч., научи “Труд ”.
 Данъчният началник бе прострелян от засада в джипа, с който идвал на работа. Снимка: БУЛФОТО Данъчният началник бе прострелян от засада в джипа, с който идвал на работа. Снимка: БУЛФОТО
Наемният палач издебнал от засада Стаменов малко преди 8,40 ч. във съдбовния ден. Данъчният началник идвал на работа с джипа си БМВ Х3 по улица “Дунав ” към бул. “Дондуков ”, където е централното ръководство на Национална агенция за приходите. Килърът стрелял с карабина единствено един път. Куршумът пробил предното стъкло и улучил данъчния началник в рамото, като засегнал белия му дроб и значим кръвоносен съд.

Водещата версия на полицията е, че показното нападение е обвързвано с работата на Стаменов. Той е някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, след което постъпил в Национална агенция за приходите. Ръководеният от него отдел се е занимавал с надзор върху търговията с рискови акцизни артикули като цигари и алкохол, а неотдавна и с горива.

Три дни след атентата министър председателят Бойко Борисов организира заседание с основния прокурор Сотир Цацаров, министрите на финансите Владислав Горанов и на вътрешните работи Валентин Радев, началниците на Национална агенция за приходите и Агенция “Митници ”. “Когато стрелят по данъчен, стрелят по самата страна, и в случай че ги оставим безнаказани, на следващия ден ще посегнат и на различен ”, съобщи министър-председателят и даде обещание ответни ограничения на страната.

До момента поръчителите и причинителят не са разкрити. Сайтове от Кърджали оповестиха преди дни, че проверяващи покушението против данъчния началник са пристигнали от София да ревизират локална компания, само че детайлности не бяха огласени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР