Килърите, ликвидирали съпруга на Наталия Гуркова - Джордже Михалевич, са

...
Килърите, ликвидирали съпруга на Наталия Гуркова - Джордже Михалевич, са
Коментари Харесай

Заловиха убийците на мъжа на Наталия Гуркова в ЮАР

Килърите, ликвидирали брачна половинка на Наталия Гуркова - Джордже Михалевич, са арестували управляващите в ЮАР. Това излиза наяве от изявления в черногорски медии, които цитират публично известие на управляващите в Йоханесбург. Според информацията са арестувани петима души, които имат директно присъединяване в злокобното нападение над богатия търговец на диаманти. Акцията е извършена преди няколко месеца, само че и досега самоличността на задържаните не е оповестена от полицията с претекст, че към момента се събират материални доказателства. Включително и за присъединяване на убийците и в други покушения на живеещи в Южноафриканската република мафиоти.

" До момента до мен информация, че убийците са арестувани, не е стигала. За мен това значи, че не е публична и достоверна ", разяснява сбито пред " България Днес " Наталия Гуркова.

Според ченгета в ЮАР един от убийците е гражданин на Черна гора. По неофициална информация и останалите арестувани са с генезис от Сърбия и Черна гора. Дали това е по този начин и кой е индивидът, поръчал брачна половинка на Мис България Наталия Гуркова, ще стане ясно едвам на процеса, чиято дата остава незнайна все още.

Джордже Михалевич бе премахнат на 25 септември 2018 година на кръстовище в един от кварталите на Йоханесбург. Веднага след вечеря с другар милионерът се качва в първокласния си джип, а след него потеглят наемниците. На един от светофарите, до момента в който изчаква зеления сигнал, до колата се доближава мотор с двама души. Единият стопира машината тъкмо до шофьорското място, а другият вади револвер и изпразва пълнителя си през прозореца. Секунди по-късно убийците изчезват пред смаяните погледи на десетки паникьосани очевидци, оставяйки мъртъв Джордже Михалевич.

Веднага след разстрела локални криминалисти разясниха, че покушението е осъществено извънредно професионално. От полицейските информации стана ясно, че самият Михалевич има солидни връзки с подземния свят в ЮАР. Покрай легалната си търговия с диаманти Джордже съумява да пласира и крадени скъпоценни камъни, обезпечени от чешкия мафиот Радован Крейчир, написаха след покушението локални издания. Отделно покупко-продажбите на Михалевич са употребявани и за пререкание на наркопечалбите от хора на Земунския клан, разкри в свое следствие сръбският в. " Курир ".

Покрай контактите си със сърбите се забърква и с избухналата нарковойна в ЮАР. В нея от двете страни са българска и сръбска незаконна формация, а спорът е за надзор над интернационалния трафик на дрога. За българите се твърди, че работят дружно с чешкия мафиот Радован Крейчир. Според криминалисти, представени от локални медии, точно Крейчир е подозиран, че е поръчал Михалевич.

Във войната наред с Джордже Михалевич са премахнати и още няколко сърби. Сред тях е Иван Джорджевич-Жуча, апетитен за един от босовете на подземния свят в африканската страна. Жертва става и Милан Джуричич. Това е индивидът, който персонално убива именития сръбски мафиот и военнопрестъпник Желко Ражнятович-Аркан.

След гибелта на мъжа на Гуркова нарковойната продължи. Жертва на спора стана и някогашната футболна звезда от ЮАР Марк Батчелор, с който мъжът на Гуркова върти взаимен бизнес. Покушението против него изумително съответствува с това над Михалевич. И двамата са гръмнати в колите си на кръстовище от клъри на мотори.

Поредната жертва стана сръбският мафиот Горан Релич, чиито мъртвец бе открит в Йоханесбург. Самият Релич от години се търси от сръбските управляващи поради ликвидиране на белградския предприемач и притежател на обменни бюра Звонко Пилчевич. Повод е невърнат дълг от 1 млн. евро.

Молба да бъде върнат в родната си Чехия до управляващите в ЮАР е подал мафиотът Радован Крейчир.

Към момента той излежава 35-годишна присъда за похищение и опит за ликвидиране. С претекст, че изискванията в африканския затвор са неприятни, Крейчир изявява предпочитание за трансфер в Чехия, където да си доизтърпи наказването. За задачата бандитът даже възвръща чешкото си поданство, което му е отнето, откакто бяга на Сейшелските острови в опит да се избави от престой в пандиза. За момента молбата на бандита не е задоволена от министъра на правораздаването на ЮАР. Твърди се, че отводът е обвързван с следствието към задържаните убийци на Джордже Михалевич.

Чешки медии напомнят, че в случай че бъде върнат в Чехия, Радован Крейчир ще би трябвало да излежи и тамошната си 15-годишна присъда за финансови измами и данъчни закононарушения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР